h

Nieuws uit 2008

23 december 2008

Noord-Holland moet handelen als betrouwbare overheid

De provincie Noord-Holland moet handelen als betrouwbare overheid en zich dus niet inlaten met besluitvorming waarbij eerdere besluiten en beloften aan inwoners en corporaties met voeten getreden worden. Dat is de kern van de schriftelijke vragen die de statenleden Harald Bos en Bert Putters (SP) vandaag aan Gedeputeerde Staten gesteld hebben. De vragen luiden als volgt.

Lees verder
23 december 2008

Provincie mag inwoners Diemen niet buiten spel laten

Gedeputeerde Staten van Noord-Holland, bestaande uit VVD, PvdA, CDA en GroenLinks, steunen de uitbreiding van de snelwegen A1, A9 en A10 met een bijdrage van maar liefst 50 miljoen euro. Daarbij mag de provincie zich volgens de SP niet alleen inzetten voor de belangen van de inwoners van Amstelveen. De A9 bij Amstelveen wordt ondertunneld, terwijl de snelwegen bij Diemen niet worden voorzien van een glazen overkapping. Dat vindt minister Eurlings (CDA) niet nodig en te duur. Hierdoor worden de inwoners van Diemen, Duivendrecht en het Amsterdamse stadsdeel Oost-Watergraafsmeer opgezadeld met nog meer geluidsoverlast en luchtvervuiling. De SP vindt dit niet aanvaardbaar en heeft het college daarom de volgende schiftelijke vragen gesteld.

Lees verder
18 december 2008

Uw 80 euro terug? Het kan nog steeds!

Inwoners van Noord-Holland kunnen nog steeds hun 80 euro terugeisen bij de provincie. Dit is het bedrag dat elk huishouden is kwijtgeraakt door het verlies van (maximaal) 100 miljoen euro op banken in IJsland en Duitsland. Het verlies heeft plaatsgevonden onder politieke verantwoordelijkheid van gedeputeerde Ton Hooijmaijers (VVD). De collegepartijen VVD, PvdA, CDA en GroenLinks zagen geen aanleiding om de door de SP ingediende motie van wantrouwen te steunen.

Lees verder
17 december 2008

Provincie niet enthousiast over nieuw OV-knooppunt aan Carmenlaan

In tegenstelling tot wat het college van Amstelveen de gemeenteraad wil doen geloven, is de provincie lang niet zo enthousiast over een nieuw OV-knooppunt aan de Carmenlaan. Dit blijkt uit het antwoord op een vraag van statenlid Harald Bos (SP) aan gedeputeerde Cornelis Mooij (VVD).

Lees verder
16 december 2008

Ook provincie maakt zich zorgen over bezuinigingen AWBZ

Provincie Noord-Holland deelt de zorgen van de SP over de bezuinigingen in de AWBZ en zal deze zorgen overbrengen aan het kabinet. Gisteren is een SP-motie van die strekking aangenomen.

Lees verder
15 december 2008

Eenzijdige provinciepropaganda in huis-aan-huisbladen

Afgelopen week profileerde de provincie zich in het Amsterdams Stadsblad en in andere huis-aan-huisbladen met een zéér eenzijdig verhaal over het miljoenenverlies dat de provincie onder politieke verantwoordelijkheid van gedeputeerde Ton Hooijmaijers (VVD) heeft geleden.

Lees verder

Pagina's

U bent hier