h

Nieuws uit 2018

30 december 2018

Een heel goed 2019!

Foto: SP / Fransois L Springintveld

Wij wensen alle inwoners van de provincie Noord-Holland een fijne en veilige jaarwisseling en een goed en gezond 2019 toe!

Lees verder
24 december 2018

Nog een tijd de neus dichthouden

Foto: SP Noord-Holland / Anna de Groot

Het verbod op varend ontgassen stelt voorlopig niet zoveel voor. Het telt niet zolang alle landen die met het verbod in moeten stemmen (Duitsland, Zwitserland, Luxemburg, België en Frankrijk) de afspraken geratificeerd hebben. Dat blijkt uit de antwoorden op de vragen die SP Statenlid Anna de Groot stelde.

Lees verder
20 december 2018

Met woonboten IJmuiden Spuisluis speelde provincie oneerlijk spel

Foto: Marnix Bruggeman / Marnix Bruggeman
De Raad van State heeft alle bezwaren van de woonbootbewoners in IJmuiden tegen de vergunning van de provincie voor Windpark Spuisluis afgewezen. Hun woonboten liggen op minder dan 600 meter afstand van het geplande windpark. Volgens de provinciale regels mogen er geen windmolens komen op minder dan 600 meter afstand van woningen en "gevoelige bestemmingen". Maar die regel blijkt in dit geval niet te gelden, omdat volgens de Raad van State de boten er illegaal liggen. SP-statenlid Marnix Bruggeman constateert: "Sommige woonboten liggen daar al vanaf 1969. Gemeente en provincie hebben daar nooit een punt van gemaakt. Maar vorig jaar begonnen Rijkswaterstaat, gemeente en provincie ineens de bootbewoners aan te schrijven dat ze daar illegaal liggen en weg moeten. Daarmee heeft de provincie het nu dus bij de Raad van State gewonnen."Lees verder
12 december 2018

Stof meten in de IJmond. Gaat dit iets opleveren?

Foto: SP Noord-Holland / Anna de Groot

Voor de tweede keer bezochten SP- raadslid Robert van Koten (Velsen) en SP- statenlid Anna de Groot een bewonersavond over Tata Steel/Harsco. Tata Steel en Harsco veroorzaken veel onrust in de IJmond. Is het niet door grafietregens, dan is het wel door zwavelrook. Op 11 december 2018 was er een bijeenkomst in het Telstar stadion. 

Lees verder
7 december 2018

SP nog ongeruster over opheffing buslijnen Gooi en Vechtstreek

Foto: Marnix Bruggeman / Marnix Bruggeman
Gedeputeerde staten willen niet uitsluiten dat bij de nieuwe concessie voor het busvervoer in 2021 in Gooi en Vechtstreek buslijnen worden geschrapt. Dit blijkt uit hun antwoorden op schriftelijke vragen van SP-statenlid Marnix Bruggeman. "Mijn zorgen over de dreigende opheffing van buslijnen in het Gooi zijn door de antwoorden alleen maar groter geworden. Gedeputeerde staten ontkennen op geen enkele manier dat die er gaan komen."Lees verder
4 december 2018

Help! Het veen zakt!

Foto: SP Noord-Holland / Anna de Groot

Heel veel veenweideboeren met heel veel tractoren kwamen op 3 december 2018 naar de statencommissie NLWM (Natuur, Landbouw, Water en Milieu). Zij lieten hun stem horen over de maatregelen die de provincie Noord-Holland wil gaan nemen om bodemdaling in het veenweidegebied te gaan afremmen en stoppen. SP Statenlid Anna de Groot, eerder wethouder landbouw en milieu in de gemeente Wormerland, ging met de veenweideboeren in gesprek. Ze kent er vele.

Lees verder

Pagina's

U bent hier