h

Milieu I: Geluidhinder

Gooi- en Eemlander: Tweede Kamer wil scherm A27

Vanuit Haarlem kwam minder goed nieuws. Daar werd door Provinciale Staten een motie om de aanleg van een geluidsscherm in Hilversum te steunen niet aangenomen. Volgens Statenlid Marnix Bruggeman (SP) is gedeputeerde Elisabeth Post bang dat de provincie mee moet betalen aan het geluidsscherm. ,,En dat wil zij niet.’’ Dat wordt het hete hangijzer tijdens het te voeren overleg tussen regering, provincie en gemeente: wie gaat betalen voor de oplossing.

Lees verder
11 december 2017

Petitie voor geluidsschermen A27 West-Indische Buurt Hilversum

Foto: Marnix Bruggeman / Marnix Bruggeman
De bewoners van de West-Indische buurt in Hilversum hebben vanochtend een petitie aangeboden aan de Tweede Kamer. Zij vragen al sinds 2002 om geluidsschermen langs de A27. In hun woningen is dag en nacht verkeerslawaai te horen. Door het kappen van bomen voor de komende verbreding van de A27 is het lawaai nog erger geworden. De petitie werd uit handen van Sascha Barnstijn in ontvangst genomen door kamercommissievoorzitter Agnes Mulder (CDA) (op de foto links van Barnstijn) in het bijzijn van zes andere kamerleden, waaronder SP'er Cem Laçin (rechts).Lees verder
29 november 2011

Hogere snelheid heeft negatief effect

De verhoging van de maximumsnelheid kan niet anders dan negatieve gevolgen hebben. SP-statenlid Fred Gersteling: “Ik wil van het provinciebestuur opheldering hebben hoe groot deze gevolgen in Noord-Holland zijn voor fijnstof en geluidsoverlast en wat de effecten daarvan zijn op nieuwbouw van woningen en op natuurgebieden. Wat de SP betreft spreekt Noord-Holland zich uit tegen de plannen van de minister.”

Lees verder

U bent hier