h

Agenda

zaterdag 11 februari 2023

KOSTEN OMLAAG MANIFESTATIE - BEURSPLEIN

Steeds meer mensen kunnen hun energierekening niet betalen. Daarom komen we op zaterdag 11 februari in actie. Want het is genoeg geweest! Samen zeggen wij: verlaag de rekening en nationaliseer onze energie.

Onze energie hoort niet op de markt. Kom daarom op zaterdag 11 februari om 13.00 uur naar het Beursplein in Amsterdam

KOSTEN OMLAAG MANIFESTATIE - BEURSPLEIN

maandag 13 februari 2023

Vergadering Statencommissies

De statencommissies NLG + RWK vergaderen

woensdag 15 februari 2023

Debat - Leven met water

12:00 tot 17:00 Dreef 3, te Haarlem

Kandidaat Statenlid Heidi Bouhlel gaat met andere partijen in debat. 

"Van alle provincies is Noord-Holland het meest gevoelig voor de effecten van de klimaatverandering. Noord-Holland is aan drie zijden door water omgeven, ligt voor 80 % onder zeespiegel en bestaat overwegend uit zettingsgevoelige bodems. Daarbij is Noord-Holland voor haar zoetwater sterk afhankelijk van aanvoer door de Rijn, die met de klimaatverandering geleidelijk van smeltwaterrivier transformeert tot regenrivier, waarmee de aanvoer in de zomermaanden minder verzekerd is."

Wees daarom welkom!

woensdag 15 februari 2023

FNV-DEBAT

Kandidaat Statenlid Jacob Kes gaat met andere partijen in debat

De afgelopen weken zijn kaderleden en sectoren van de bond bezig geweest met het formuleren van een 9 puntenplan. In dit plan formuleren ze wat de FNV in Noord-Holland van de provincie verwacht. Ze willen deze punten op deze avond bespreken met een aantal lijsttrekkers in Noord-Holland. De punten behelzen zaken als: goed werkgeverschap, energietransitie, arbeidsmarktbeleid, Schiphol, Tata, wonen.

(Meer info volgt?)

woensdag 15 februari 2023

Provinciaal Sportdebat

19:30 tot 22:00 Emauslaan 2 te Haarlem

Kandidaat Statenlid Joaquin Alexander gaat met andere partijen in debat.

"Voor elke Noord-Hollander een leven lang sporten en bewegen
Op 15 maart 2023 vinden de Provinciale Statenverkiezingen plaats! Graag nodigen wij u uit voor het Provinciale Sportdebat 2023 op woensdag 15 februari. Tijdens dit debat discussiëren provinciale lijsttrekkers over de rol van de provincie in het laagdrempelig en toekomstbestendig maken van sport en bewegen voor elke Noord-Hollander."

MEER INFO

maandag 20 februari 2023

Vergaderingen Statencommissies

De statencommissies EFB en M&B vergaderen.

woensdag 22 februari 2023

Vergadering Campagneteam #PS2023

Het Campagneteam #PS2023 vergadert.

(Commissiezaal 2, melden bij receptie)

SP-kandidaat Jacob Kes gaat in debat met VVD-kandidaat Bas de Wit.

"De levering van gas en stroom was enige jaren terug een zaak van de overheid, maar is verkocht aan het bedrijfsleven en aan de Zweedse staat. Dit, omdat dit voor alle burgers veel goedkoper en efficiënter zou uitpakken. Helaas moeten we constateren dat hier weinig van terecht is gekomen. Torenhoge rekeningen en enorm gebrek aan capaciteit, o.a. voor het Midden- en klein bedrijf. De SP is daarom een volkspetitie gestart om gas en stroom te nationaliseren. Beide sprekers buigen zich over de vraag of we gas en stroom weer in overheidshanden moeten brengen door het terug te kopen, ofwel te nationaliseren. De zaal wordt uitdrukkelijk gevraagd om mee te discussiëren."

(Meer info volgt?)

zaterdag 25 februari 2023

Estafettedag - Regio NHN

09:30 tot 15:00

De SP-regio Noord houdt een grootse 'estafettedag'. Vanuit Den Helder en vanuit Enkhuizen zullen er twee karavaans richting Dijk en Waard reizen. Onderweg maken ze stops in verschillende kernen om uiteindelijk in Dijk en Waard samen te komen.

Doe mee en meld je aan bij de SP-afdeling in jouw gemeente.

dinsdag 28 februari 2023

Amsterdams Studentendebat

Kandidaat Statenlid Jim Haijen gaat met andere partijen in debat.

Het is alweer halverwege januari wat betekent dat we over twee maanden met z'n allen naar de stembus mogen voor de Provinciale Statenverkiezingen. Ondanks het grote belang van deze verkiezingen is de opkomst altijd relatief laag, vooral onder jongeren. Wij van ASVA Studentenvakbond maken ons hier zorgen over en zullen, in samenwerking met studieverenigingen Machiavelli (UvA), EOS (VU) en BSKA (HvA), daarom ons best doen om in de aankomende maanden jongeren en studenten te motiveren om naar de stembus te gaan."

MEER INFO volgt?

Pagina's

U bent hier