h

Nieuws van de afdeling

20 oktober 2021

Weblog Wim Hoogervorst: "Oost-Europese toestanden"

Foto: Willem Croese / SP

Vandaag verschijnt er weer een blog vanuit de SP-statenfractie. Deze keer is het de beurt aan het statenlid Wim Hoogervorst: "Oost-Europese toestanden". Lees het hier.

Lees verder
12 oktober 2021

Erfenis N23-werk: oplossing problemen ‘in de wacht’

Foto: Wim Hoogervorst / SP

De realisatie van de N23 (nu: N194 en N307) heeft in de regio West-Friesland nieuwe problemen veroorzaakt. Landbouwverkeer door de dorpen, meer geluidsoverlast, onveilige (fiets)verbindingen, schade aan de natuur – volgens GS en een meerderheid van de Staten hoeven de gemeenten in de regio niet te rekenen op een spoedige oplossing.

Lees verder
6 oktober 2021

Weblog Anna de Groot: 'SP-Commissaris van de Koning. Ook in Noord-Holland?'

Foto: Willem Croese / SP

Vandaag verschijnt er weer een blog vanuit de SP-statenfractie. Deze keer is het de beurt aan het statenlid Anna de Groot: "SP-Commissaris van de Koning, ook in Noord-Holland?" Lees het hier.

Lees verder
28 september 2021

Niet alleen maar lof voor N23

Foto: Wim Hoogervorst / SP

De provincie steekt de loftrompet over het project N23. De nieuwe provinciale weg van Heerhugowaard naar Enkhuizen, slingert zich dwars door West-Friesland. Het project – nu hernoemd naar N194 en N307 – heeft ruim € 410 miljoen gekost. Er is zelfs € 9,17 miljoen over.

Lees verder
22 september 2021

Weblog Remine Alberts: "Veranderen kan (en moet)"

Foto: Marcel Lathouwers / SP

Vandaag verschijnt er weer een blog vanuit de SP-statenfractie. Deze keer is het de beurt aan fractievoorzitter Remine Alberts: "Veranderen kan (en moet)". Lees het hier.

Lees verder
11 september 2021

SP wil dat Tata Steel haast maakt: een gezonde IJmond kan niet langer wachten

Foto: Foto / RIVM

Op maandag 13 september zal op initiatief van de SP in de provincie een debat plaatsvinden over Tata Steel. De SP zal eisen dat er een termijn van zes maanden wordt gesteld waarop de staalfabriek geen enkele bedreiging meer mag vormen voor de gezondheid van de inwoners in de IJmond. Daarnaast wil de SP dat er samen met de Omgevingsdienst en de Inspectie voor Leefomgeving en Transport een traject wordt gestart om op korte termijn tot een strakkere vergunningverlening en een betere handhaving te komen. Ook moeten er deadlines worden gesteld aan verschillende uit te werken scenario’s. “We roepen al jaren dat de gezondheid van onze inwoners op het spel staat. Nu is het onomstotelijk aangetoond”, aldus Statenlid Anna de Groot. “Tata moet direct stoppen met het bedreigen van de gezondheid in de IJmond”.

Lees verder

Pagina's

U bent hier