h

Zeehavens en zeesluis IJmuiden

 

NH Media: "Was 'prestigeproject' Zeesluis IJmuiden een miljard waard?"

"Remine Alberts, fractievoorzitter van de SP in de Provinciale Staten, was altijd al kritisch op de bouw van de sluis. 'Wij hebben ons vooral verzet tegen het versnellen en vergroten van de sluis, dat was echt onzin. Investeren in het openbaar vervoer, waar de mensen gebruik van maken, was niet mogelijk want er was geen geld maar die sluis moest er per se komen. Het was een prestigeproject.'"

Lees verder
25 juli 2019

SP: zuiveringsslib naar Nauerna?

Foto: Nils van Houts / ANP

SP-statenlid Remine Alberts wil weten of de provincie Noord-Holland van plan is om een vergunning af te geven voor het storten van zuiveringsslib. “Er is al drie maal van dat slib in het Noordzeekanaal terecht gekomen. Het bevat naast bacteriën ook fosfor en metalen. Een ernstige zaak.”

Lees verder
24 december 2018

Nog een tijd de neus dichthouden

Foto: SP Noord-Holland / Anna de Groot

Het verbod op varend ontgassen stelt voorlopig niet zoveel voor. Het telt niet zolang alle landen die met het verbod in moeten stemmen (Duitsland, Zwitserland, Luxemburg, België en Frankrijk) de afspraken geratificeerd hebben. Dat blijkt uit de antwoorden op de vragen die SP Statenlid Anna de Groot stelde.

Lees verder
21 november 2018

Nog steeds kankerverwekkend gas van schepen in de Noord-Hollandse lucht?

Foto: SP Noord-Holland / Anna de Groot

Schippers die een chemische stof hebben vervoerd moeten ventileren om de restgassen kwijt te raken. Dat kan in speciale installaties, maar in de praktijk gebeurt het vaak al varend. Dat is gevaarlijk, omdat daardoor giftige en kankerverwekkende damp vrijkomt.

Lees verder
30 augustus 2016

Is de nieuwe zeesluis een aanslag op het milieu?

Foto: anna de groot / anna de groot

Het opinie-artikel 'Nieuwe sluis niet milieuvriendelijk' in het Noordhollands Dagblad van eind vorige week ( zie links) bracht statenleden Wim Hoogervorst en Anna de Groot ertoe een groot aantal statenvragen te stellen. Volgens het artikel is de goedkope aanbesteding voor de bouw van de nieuwe zeesluis aan BAM/OpenIJ de oorzaak van een aantal milieuproblemen, zoals meer luchtvervuiling rond IJmuiden en verzilting van het achterland,  die zich nu mondjesmaat, maar in de nabije toekomst veelvuldig, aandienen.

Lees verder

Noordhollands Dagblad: Provincie trekt zeven ton uit voor ’uitkijkpunt’ bij sluizencomplex IJmuiden

Ook de SP vindt het centrum veel te duur. En volgens Statenlid Marnix Bruggeman is niet bewezen dat het Ship jongeren daadwerkelijk ertoe aanzet een technische opleiding te volgen.

Lees verder

Nieuwsblad IJmuiden: SP vindt informatiepunt Zeesluis te duur

Pagina 3: Ruim drie miljoen voor een informatiepunt over de nieuwe Zeesluis in IJmuiden is te veel geld. Dit zegt de statenfractie van de SP in reactie op het plan van VVD-gedeputeerde Elisabeth Post.

Lees verder

De Jutter: ‘Informatiepunt Zeesluis IJmuiden veel te duur’

Ruim drie miljoen voor een informatiepunt over de nieuwe Zeesluis in IJmuiden is te veel geld. Dat zegt de statenfractie van de SP in reactie op het plan van VVD-gedeputeerde Elisabeth Post. Het
informatiepunt zou moeten komen bij de Noordersluis.

Lees verder
29 maart 2016

Promohok Zeesluis IJmuiden leuk, maar niet voor drie miljoen

Ruim drie miljoen voor een informatiepunt over de nieuwe Zeesluis in IJmuiden is te veel geld. Zo'n informatiecentrum is een goed idee, maar kan volgens SP-statenlid Marnix Bruggeman een stuk goedkoper.

De besluiten over het informatiepunt worden bovendien tegen de zin van de SP genomen in geheime vergaderingen. Het informatiepunt zou moeten komen op de plek van het uitgebrande restaurant bij de Noordersluis.Lees verder

Pagina's

U bent hier