h

Zeehavens en zeesluis IJmuiden

24 december 2018

Nog een tijd de neus dichthouden

Foto: SP Noord-Holland / Anna de Groot

Het verbod op varend ontgassen stelt voorlopig niet zoveel voor. Het telt niet zolang alle landen die met het verbod in moeten stemmen (Duitsland, Zwitserland, Luxemburg, België en Frankrijk) de afspraken geratificeerd hebben. Dat blijkt uit de antwoorden op de vragen die SP Statenlid Anna de Groot stelde.

Lees verder
21 november 2018

Nog steeds kankerverwekkend gas van schepen in de Noord-Hollandse lucht?

Foto: SP Noord-Holland / Anna de Groot

Schippers die een chemische stof hebben vervoerd moeten ventileren om de restgassen kwijt te raken. Dat kan in speciale installaties, maar in de praktijk gebeurt het vaak al varend. Dat is gevaarlijk, omdat daardoor giftige en kankerverwekkende damp vrijkomt.

Lees verder
30 augustus 2016

Is de nieuwe zeesluis een aanslag op het milieu?

Foto: anna de groot / anna de groot

Het opinie-artikel 'Nieuwe sluis niet milieuvriendelijk' in het Noordhollands Dagblad van eind vorige week ( zie links) bracht statenleden Wim Hoogervorst en Anna de Groot ertoe een groot aantal statenvragen te stellen. Volgens het artikel is de goedkope aanbesteding voor de bouw van de nieuwe zeesluis aan BAM/OpenIJ de oorzaak van een aantal milieuproblemen, zoals meer luchtvervuiling rond IJmuiden en verzilting van het achterland,  die zich nu mondjesmaat, maar in de nabije toekomst veelvuldig, aandienen.

Lees verder

Noordhollands Dagblad: Provincie trekt zeven ton uit voor ’uitkijkpunt’ bij sluizencomplex IJmuiden

Ook de SP vindt het centrum veel te duur. En volgens Statenlid Marnix Bruggeman is niet bewezen dat het Ship jongeren daadwerkelijk ertoe aanzet een technische opleiding te volgen.

Lees verder

Nieuwsblad IJmuiden: SP vindt informatiepunt Zeesluis te duur

Pagina 3: Ruim drie miljoen voor een informatiepunt over de nieuwe Zeesluis in IJmuiden is te veel geld. Dit zegt de statenfractie van de SP in reactie op het plan van VVD-gedeputeerde Elisabeth Post.

Lees verder

De Jutter: ‘Informatiepunt Zeesluis IJmuiden veel te duur’

Ruim drie miljoen voor een informatiepunt over de nieuwe Zeesluis in IJmuiden is te veel geld. Dat zegt de statenfractie van de SP in reactie op het plan van VVD-gedeputeerde Elisabeth Post. Het
informatiepunt zou moeten komen bij de Noordersluis.

Lees verder
29 maart 2016

Promohok Zeesluis IJmuiden leuk, maar niet voor drie miljoen

Ruim drie miljoen voor een informatiepunt over de nieuwe Zeesluis in IJmuiden is te veel geld. Zo'n informatiecentrum is een goed idee, maar kan volgens SP-statenlid Marnix Bruggeman een stuk goedkoper.

De besluiten over het informatiepunt worden bovendien tegen de zin van de SP genomen in geheime vergaderingen. Het informatiepunt zou moeten komen op de plek van het uitgebrande restaurant bij de Noordersluis.Lees verder

IJmuider Courant: ’Infocentrum SHIP bij nieuwe IJmuidense zeesluis veel te duur’

De bouw van het Sluis- en Haveninformatiepunt (SHIP) in de buurt van de Noordersluis in IJmuiden moet worden afgeblazen. Dat vindt de SP-fractie in Provinciale Staten van Noord-Holland. SHIP, het beoogde centrum van waaruit nieuwsgierigen onder meer zeven dagen per week de aanleg van de nieuwe zeesluis zouden kunnen volgen, wordt in de ogen van de socialisten namelijk veel te duur.

Lees verder
27 april 2015

1e Rijksbinnenhaven IJmuiden moet toegankelijk blijven voor binnenvaartschepen

Rijkswaterstaat wil de tijdelijke ligplaatsen voor binnenvaartschepen in de 1e Rijksbinnenhaven opheffen. SP-statenlid Carlien Boelhouwer: “Opheffen betekent dat binnenvaartschippers die tussen twee vrachten zitten, heen en weer moeten blijven varen tot de vracht daadwerkelijk ingeladen kan worden. Dat is niet alleen ronduit idioot maar ook slecht voor de binnenvaart zelf. De provincie moet zich hard maken voor de binnenvaartschippers en in overleg treden met rijk en rijkswaterstaat.”

Lees verder

Pagina's

U bent hier