h

SP: zuiveringsslib naar Nauerna?

25 juli 2019

SP: zuiveringsslib naar Nauerna?

Foto: Nils van Houts / ANP

SP-statenlid Remine Alberts wil weten of de provincie Noord-Holland van plan is om een vergunning af te geven voor het storten van zuiveringsslib. “Er is al drie maal van dat slib in het Noordzeekanaal terecht gekomen. Het bevat naast bacteriën ook fosfor en metalen. Een ernstige zaak.”

Het probleem is mede veroorzaakt doordat de Afvalverbranding AEB grotendeels is stilgelegd. Andere oorzaken zijn dat er door de economische groei veel meer slib geproduceerd wordt en dat Duitsland geen slib meer importeert. Er moet dus meer verbrandingscapaciteit komen, maar die is er pas in 2023.

Hoewel het storten van slib verboden is, worden er door provincies wel ontheffingen verleend. Alberts: “Maar dan wil de SP niet alleen weten of de provincie Noord-Holland daar al aan heeft meegewerkt, maar ook waar die stort dan zal plaatsvinden. Voor je het weet is Nauerna aan de beurt.”

Link naar het NRC artikel: https://www.nrc.nl/nieuws/2019/07/24/elke-dag-nieuwe-vrachtwagens-vol-met-slib-dat-nergens-heen-kan-a3968147 

Hieronder treft u de schriftelijke vragen van Remine Alberts (SP)

Reactie toevoegen

U bent hier