h

Vaarwater en brugbediening

 

8 april 2022

Een toekomstdroom, een vergezicht, een proefballonnetje

Foto: Foto / Anna de Groot

(Foto: De Zaanbrug die vervangen moet worden.)

Lees verder
9 augustus 2019

SP stelt vragen over problemen door tekort aan brugwachters

Vanwege een tekort aan brug- en sluiswachters in de provincie Noord-Holland worden schippers, beroepsschippers en recreanten, gewaarschuwd voor flink langere wachttijden bij de provinciale bruggen en sluizen. Brugwachters moeten tussen bruggen pendelen en dat levert grote problemen op. Voor de SP is dit niet helemaal een verrassing. “Wij hebben de afgelopen jaren al veel werk gemaakt van het afstoten van provinciale brug- en sluiswachters, en we voorzagen problemen in de toekomst”, aldus statenlid Wim Hoogervorst.

Lees verder

Zaanstad.nieuws.nl: Aangepaste versie van de nieuwe Zaanbrug lost voor veel geld niets op, zegt de SP

SP-Statenlid en oud-wethouder van Wormerland Anna de Groot, woonachtig in Wormerveer, wil nu in schriftelijke vragen aan Gedeputeerde Staten weten of Wormerland nog onder het co-financieren van de brug uit kan. De kernvraag is eigenlijk: kan een gemeente worden gedwongen een enorme uitgave te slikken wanneer zij geen enkele invloed kan uitoefenen om die kosten binnen de perken te houden?

Lees verder

Noordhollands Dagblad: Vragen SP over sluisproblemen

Welke bedrijven hebben precies last van de problemen bij de Wilhelminasluis in Zaandam? En hoe gaat de provincie de omwonenden van gebouwen bij de sluis gerust stellen? Dat zijn enkele van de vragen die de SP-fractie in Provinciale Staten heeft gesteld naar aanleiding van de meest recente problemen rond de sluis. Die is per direct gesloten voor grote duwbakken. Reden is dat de Beatrixflat schudt en trilt als grote schepen tegen het remmingswerk bij de sluis botsen.

Lees verder
29 juni 2017

Trigion Brugwachtersvragen na geplette Toyota en geramd schip

Sinds 1 april worden de bruggen in de provinciale wegen bediend door het private bedrijf Trigion. Het bedrijf nam daarvoor nieuw personeel aan, zonder nautische ervaring, en op een veel lager loon. De afgelopen week gebeurden er vlak achter elkaar twee ongelukken. Op de Bosrandbrug in de N231 bij Schiphol-Oost kieperde een Toyota van de brugklep. Enkele dagen eerder sloot de Schipholdraaibrug bij de N232 te vroeg, en ramde een schip. SP-statenlid Carlien Boelhouwer stelde schriftelijke vragen. De provincie is door de uitbesteding veel goedkoper uit. Maar volgens de SP mag dit nooit over de ruggen van het personeel. Voor de uitbesteding aan Trigion was er al gewaarschuwd voor de veiligheid.   [ Foto's: Eric van Lieshout / www.112meerlanden.nl ]Lees verder

IJmuider Courant: Gesprek over overname brugwachters ’geklapt’

In antwoord op Statenvragen van de Socialistische Partij laten Gedeputeerde Staten (GS) weten dat zij niet op de hoogte waren van de door City360 (een onderaannemer van Trigion) aangeboden salarissen.

Lees verder

Noordhollands Dagblad: SP en 50+ tegen brugkaping

De SP en 50plus in de Provinciale Staten vinden dat de provincie zich te dwingend heeft opgesteld. Bij een presentatie over de nieuwe centrale voor het bedienen van bruggen, twee weken geleden in het stadhuis van Zaanstad, bleek dat de provincie probeert om de bruggen van de NS en Rijkswaterstaat uit de Zaanse centrale los te weken. In het provinciehuis wordt geprobeerd alle bruggen van die twee partijen naar de nieuwe centrale in Heerhugowaard te halen. Zaanstad kreeg dat als mededeling gepresenteerd, niet als voorstel.
Lees verder
20 januari 2017

Brugwachters Trigion uitbesteding is gewoon lonen knijpen

Brugwachters van provinciale bruggen gaan tot een kwart minder verdienen. Dit is het gevolg van een nieuwe aanbesteding van de brugbediening. De provincie heeft de brugbediening vorig jaar gegund aan het particuliere bedrijf Trigion. Deze firma kwam als goedkoopste inschrijver uit de bus. "Wij snapten al niet waarom het bedienen van de bruggen van de provincie moest worden geprivatiseerd", zeggen SP-statenleden Carlien Boelhouwer en Wim Hoogervorst. "Nu blijkt het inderdaad een ordinaire bezuiniging op de lonen te zijn, over de ruggen van de brugwachters. En dan roept de provincie trots dat uitbesteding goedkoper is."Lees verder

De Volkskrant: 'Alleen de SP en 50Plus nemen het voor ons op.'

Sinds de outsourcing zijn de brugwachters overgeleverd aan de markt. Dat ging een paar jaar goed, maar de laatste aanbesteding drijft ze in de armen van beveiligingsbedrijf Trigion, dat geen enkele ervaring heeft met bruggen en sluizen. Maar wel lekker goedkoop is: het scheelt de provincie drie ton per jaar, zegt Daan Troost van vakbond Nautilus. Als Daan drie minuten heeft ingesproken en de voorzitter het onderwerp wil afhameren, grijpen de statenleden van 50Plus en SP in. 'Op allerlei manieren proberen we als provincie de werkloosheid te bestrijden en dan krijg je dit.'

Lees verder
19 november 2015

Graag duidelijkheid over problemen brug N203 in Krommenie

Foto: noord-holland / www.noord-holland.nl

Het starten met de werkzaamheden die leiden tot vernieuwing van de brug in de N203 in Krommenie is op het allerlaatste moment uitgesteld. De nieuwe oeververbinding bleek nog even ‘een brug te ver’. Omdat dit uitstel grote (financiële) consequenties kan hebben, heeft de SP-fractie in de Staten van Noord-Holland hier schriftelijke vragen over gesteld.

Lees verder

Pagina's

U bent hier