h

Vervoer over water

 

8 april 2022

Een toekomstdroom, een vergezicht, een proefballonnetje

Foto: Foto / Anna de Groot

(Foto: De Zaanbrug die vervangen moet worden.)

Lees verder
6 juli 2020

De SP houdt de Binnenvaart op de politieke agenda

Foto: Marcel Lathouwers / SP

De binnenvaart is een grote sector binnen het vervoer. Ze kent vele arbeidsplaatsen en is een belangrijke spil in de landelijke en provinciale economie. Aan de scheepvaart - in het algemeen – wordt een flink percentage van de stikstofuitstoot toegekend. De SP wil het vervoer over water graag tot prioriteit verheffen en riep Gedeputeerde Staten (GS) op 29 juni jl. op om een plan voor financiering voor te leggen, waarin de binnenvaart wordt gefaciliteerd en verduurzaamd. Dit past in de bredere wens om goederenvervoer over de weg te verplaatsen naar het water.

Lees verder

IJmuider Courant: Veerdienst heeft raakvlak met een eerder initiatief

Het initiatief voor een nieuwe veerverbinding tussen IJmuiden en Amsterdam vertoont veel raakvlakken met de plannen vorig jaar van de IJmuidense Rondvaart Maatschappij en de SP-statenfractie Noord-Holland. Bij dit laatste project gingen SP en de rondvaartmaatschappij uit van het varen met zes kleine elektrische boten, de milieu- en kostenbesparende BB Green Boot, waarop plek is voor twaalf passagiers en fietsen.

Lees verder

IJmuider Courant: Showen met boten voor beoogde nieuwe veerdienst tussen IJmuiden en Amsterdam

De race om de beoogde opvolger van de Fast Flying Ferry is in gang gezet door de Noord-Hollandse SP. Marnix Bruggeman, namens de socialisten lid van Provinciale Staten, heeft zich opgeworpen als drijvende kracht achter het initiatief. Na de komende verkiezingen kan de terugkeer van een veerdienst tussen IJmuiden en Amsterdam aan de orde komen bij coalitieonderhandelingen, denkt Bruggeman.

Lees verder

RTVNH: SP: "Veerdienst Amsterdam-IJmuiden komt terug"

IJMUIDEN De veerdienst tussen Amsterdam en IJmuiden komt terug. Dat zegt de SP op basis van nieuwe gesprekken die ze hebben gevoerd met ondernemers die de dienst op zich willen nemen. De partij heeft een initiatiefvoorstel ingediend bij de Provinciale Staten. Volgens de SP zijn er meerdere relatief goedkope oplossingen om de veerdienst een nieuw leven in te blazen. Er wordt onder andere gekeken naar een elektrische variant of een kleinere boot.

Lees verder
5 maart 2015

Bootdienst IJmuiden – Amsterdam kan goedkoper terugkomen

De SP wil dat provinciale staten opnieuw gaan kijken naar de mogelijkheid van herstart van de bootdienst IJmuiden – Amsterdam. De SP heeft hiervoor een initiatiefvoorstel ingediend. VVD-gedeputeerde Post had in november consultant MuConsult een rapport laten maken. Volgens dit rapport zou herstart per jaar 1,2 tot 1,8 miljoen subsidie kosten. De andere partijen namen deze conclusie over en haakten af. De SP daarentegen vond als enige partij het rapport te eenzijdig. In het initiatiefvoorstel laat SP-statenlid Marnix Bruggeman nu zien dat de bootdienst voor veel minder geld kan terugkomen – en eventueel zelfs zónder subsidie.

Foto: Marnix Bruggeman / Marnix Bruggeman
Lees verder

AT5: SP wil Fast Flying Ferry nieuw leven inblazen

De SP wil dat de snelle veerboot tussen IJmuiden en Amsterdam weer gaat varen. Dit maakt SP'er Marnix Bruggeman dinsdag duidelijk in De Telegraaf. Volgens zijn partij hoeft een herstart van de Connexxion-bootdienst helemaal niet zo duur te zijn als wordt beweerd.

Lees verder

De Telegraaf: SP Noord-Holland komt met eigen plan voor veerdienst

De Noord-Hollandse Statenfractie van de SP komt binnenkort met een eigen voorstel voor de herstart van de bootdienst tussen IJmuiden en Amsterdam. De SP is het niet eens met VVD, PvdA, D66, CDA en GroenLinks die vinden dat de ferry over het Noordzeekanaal niet meer terug hoeft te komen.

Lees verder

Texel-Plaza: "Geen gesprekken over OV-chipkaart”

“Ik weet uit betrouwbare bron dat deze gesprekken nog steeds aan de gang zijn”, meldt SP-Statenlid Marnix Bruggeman. “Maar tot mijn grote verbazing zei gedeputeerde Post dat zij niets afwist van gesprekken tussen het ministerie en de provincie."

Lees verder
9 september 2014

Die boot komt terug!

De statencommissie Mobiliteit heeft maandag 8 september een volgende stap gezet naar de herstart van de bootdienst IJmuiden-Amsterdam. Gedeputeerde staten krijgen de opdracht samen met bootbedrijven te zorgen dat de boot volgend jaar weer gaat varen. De Fast Flying Ferry werd op 1 januari door gedeputeerde Post (VVD) opgeheven. Samen met anderen voerde de SP afdeling Velsen vorig jaar actie voor behoud van de bootdienst. Die actie heeft nu een mooi resultaat opgeleverd. De nieuwe bootdienst moet volgens de SP wel beter en goedkoper worden dan de opgeheven FFF van Connexxion.

Lees verder

Pagina's

U bent hier