h

Nieuws uit 2009

29 december 2009

Merkwaardig onderzoek van PvdA openbaar vervoer regio Uithoorn

De gemeenteraadsverkiezingen komen er weer aan, dus doet de PvdA haar best om zich zo gunstig mogelijk te presenteren aan de kiezers. Enkele weken geleden plaatste PvdA-statenlid Gohdar Massom een oproep in de krant om problemen met het openbaar vervoer in Uithoorn en De Ronde Venen te melden bij de PvdA-fractie in Noord-Holland. Vorige week werd de uitslag van dit onderzoekje bekend en Massom belooft de reacties aan te bieden aan de Noord-Hollandse gedeputeerde voor openbaar vervoer.

Lees verder
24 december 2009

Vragen over rol provincie en informatievoorziening bij rituitval streekvervoer

De afgelopen dagen werden gekenmerkt door winterse weersomstandigheden. Veel openbaar vervoerbedrijven, waaronder Connexxion, beperkten of staakten het vervoer. In de maatschappelijke en politieke discussies die hierover nu gevoerd worden, wordt soms de zwarte piet uitgedeeld aan individuele buschauffeurs, die geen zin zouden hebben om te rijden of niet zouden durven te rijden.

Lees verder
24 december 2009

Nu ook steun van andere partijen voor SP-voorstel nachttrein

Naast Amsterdam moeten ook de andere grote steden in Noord-Holland (Haarlem, Zaandam en Alkmaar) worden toegevoegd aan het NS-nachtnet. ROOD, de jongerenorganisatie binnen de SP is al maanden bezig met het verzamelen van handtekeningen voor de nieuwe nachttrein. Er zijn al vele duizenden handtekeningen opgehaald. Ook Tweede Kamerlid Emile Roemer bepleitte in februari dit jaar bij de regering een forse uitbreiding van het NS-nachtnet.

Lees verder
20 december 2009

Duurdere spitstarieven in bus van de baan dankzij SP

De hogere tarieven, die Gedeputeerde Staten busreizigers in het Gooi aanvankelijk wilden laten betalen, lijken nu mede dankzij de inzet van de SP van de baan. Een aantal maanden geleden presenteerde het college van VVD, PvdA, CDA en GroenLinks nog plannen om busreizigers in het Gooi vanaf 2010 meer te laten betalen als ze tijdens de spits reizen.

Lees verder
10 december 2009

Nieuwe berekeningen: kleiner wieringerrandmeer onvermijdelijk

Uit de brief die het college van gedeputeerde staten stuurt over de actuele businesscase blijkt dat het wieringerrandmeer flink kleiner wordt dan in zijn oorspronkelijke opzet. Het plan is nu om in de eerste fase (2012) nog maar 233 woningen te bouwen en alleen de polder Waard-Nieuwland onder water te zetten. Om de financiering sluitend te krijgen zijn ook de beweegbare brug en de sluis uit het project geschrapt. De beoogde vaarverbinding tussen het IJsselmeer en het Amstelmeer lijkt daarmee voorlopig onzeker geworden.

Lees verder
1 december 2009

SP vraagt opheldering over uitspraken gedeputeerde Post

De SP heeft door het stellen van schriftelijke vragen opheldering gevraagd aan het college van gedeputeerde staten over uitspraken die gedeputeerde Elisabeth Post (VVD) heeft gedaan. De gedeputeerde heeft onlangs een werkbezoek gebracht aan de gemeente Amstelveen en heeft daar een aantal uitspraken gedaan over ontwikkelingen die samenhangen met de verbreding van de A9. De SP wil van het college weten hoe de uitspraken van de gedeputeerde zich verhouden tot het beleid van de provincie en of de uitspraken in strijd zijn met doelstellingen op het gebied van duurzaamheid, openbaar vervoer en wonen.

Lees verder

Pagina's

U bent hier