h

Nieuws uit 2007

29 december 2007

Wat kies jij?

Wat zou u zeggen als men u binnenkort zou vragen: Wat kies jij? Kleine kans dat u zou antwoorden: "Ik kies voor een peperdure reclamecampagne waarmee de provincie Noord-Holland reclame voor zichzelf maakt". En toch is dat precies waar het hier over gaat: al weer de derde reclamecampagne in ongeveer drie jaar waarmee Gedeputeerde Staten zichzelf en de provincie in het zonnetje willen zetten. Maar eigenlijk mag u dit van gedeputeerde Ton Hooijmaijers (VVD) pas vanaf 2 januari 2008 weten.

Lees verder
21 december 2007

Gratis bellen met de gedeputeerde

Een gratis provinciaal telefoonnummer voor automobilisten en een betaald nummer voor gebruikers van de OV-taxi. Het klinkt raar, maar het is echt waar in Noord-Holland. Voor de collegepartijen VVD, PvdA, CDA en GroenLinks is het blijkbaar de normaalste zaak van de wereld, want zij steunden de motie van de SP voor een onderzoek naar de mogelijkheden van een gratis nummer niet. De SP vindt dat je openbaar vervoergebruikers niet moet ontmoedigen met een betaald nummer van 10 eurocent per minuut.

Lees verder
20 december 2007

SP voor OV bij Zuidas

Afgelopen maandag hebben de staten in Heiloo ingestemd met een subsidie van 75 miljoen euro voor openbaar vervoerdoeleinden bij de Zuidas in Amsterdam. Ook de SP stemde voor, uiteindelijk. Bert Putters: "Wij hebben de garantie gevraagd en gekregen dat het geld echt alleen aan OV en fietsvoorzieningen wordt besteed en in het andere geval weer wordt teruggestort. Tegen 75 miljoen euro voor OV kun je moeilijk nee zeggen."

Lees verder
20 december 2007

Update: Voordracht Wieringerrandmeer uitgesteld tot februari 2008

Woensdagmiddag 19 december heeft het college bekendgemaakt dat de voordracht voor het randmeerbesluit "naar verwachting medio februari 2008" zal worden gepresenteerd. Gedeputeerde Staten hebben naar verluidt deze week na lange beraadslagingen en meerdere keren uitstel uiteindelijk ingestemd met de voorlopige businesscase.

Lees verder
17 december 2007

Golfbaan van de baan

Vandaag vergaderden Provinciale Staten over een aanpassing het streekplan Noord-Holland Zuid. Preciezer gezegd ging het vooral om de vraag: mag er wel of geen golfcomplex komen in de Bovenkerkerpolder.

Lees verder
14 december 2007

SP roept gedeputeerde naar de Staten over vertraging Wieringerrandmeer

De SP heeft voor de statenvergadering van aanstaande maandag een verzoek tot interpellatie ingediend over de uitgestelde besluitvorming over het Wieringerrandmeer. De gedeputeerde ruimtelijke ordening en grondzaken Ton Hooijmaijers wordt naar Provinciale Staten geroepen om verantwoording af te leggen over de mogelijke ontbinding van de samenwerkingsovereenkomst en het gebrek aan tussentijdse informatievoorziening rond dit project.

Lees verder

Pagina's

U bent hier