h

Nieuws uit 2023

15 december 2023

SP stelt voor buurtbus uit te breiden naar nieuwe wijken in Hoogkarspel

Buurtbus lijn 412 tussen Hoorn en Bovenkarspel doet op dit moment een aantal nieuwbouwwijken in Hoogkarspel nog niet aan. Het gaat om het gebied ten westen van de Julianastraat/ Station Hoogkarspel. SP-fractievoorzitter Remine Alberts stelde in de Provinciale Statenvergadering voor dat de buurtbus een extra lus maakt door deze wijken.  

Lees verder
11 december 2023

Praat mee over het OV!

Foto: SP

Wij zijn op zoek naar jouw mening over het OV op Texel! Wil jij ook meespreken over het Texelse openbaar vervoer of heb je verbeterpunten? Laat het ons weten via noordholland@sp.nl

Lees verder
27 november 2023

Komst megawindturbines afgewezen door Provinciale Staten

De SP was direct al tegen het onzalige plan om in dit recreatie- en natuurgebied een aantal enorme windmolens te bouwen op korte afstand van woningen. In tegenstelling tot de SP waren GL, PvdA, D66, Volt en CU van mening dat de gezondheid van de omwonenden en de natuurwaarden van het gebied moesten wijken voor een twijfelachtige milieuwinst. De SP bleef constructief en stelde middels een motie voor de turbines op een meer afgelegen plek in het Westelijk Havengebied te plaatsen, maar die motie werd niet aangenomen.

Lees verder
20 november 2023

Voorstellen van SP voor meer grip op de woningbouw en verbetering van het OV op Texel afgewezen

Foto: SP

De motie van de SP om via actiever grondbeleid tot de bouw van meer sociale huurwoningen en huizen voor de middenklasse te komen (zie artikel "Woningbeleid in de provincie" van Jacob Kes) werd in de Statenvergadering van 13 november niet aangenomen. Ook het voorstel van de SP voor een proef met een provinciaal vervoersbedrijf op Texel om de verbetering van het OV meer in eigen hand te nemen kreeg helaas geen steun. 

Lees verder
16 november 2023

DEEL JOUW ERVARING MET HET OPENBAAR VERVOER OP TEXEL !

Foto: SP

Deel jouw ervaring met het openbaar vervoer op Texel !

Lees verder
10 november 2023

Begroting 2024: SP biedt alternatieven voor rechtse politiek

Foto: SP

Bij de bespreking van het Infrastructuurplan (IMPI) en de begroting voor 2024 van de provincie Noord-Holland op 6 november j.l. heeft de SP via moties alternatieven aangedragen voor diverse plannen van de huidige rechtse coalitie. Zo wees de SP op een goedkoop alternatief voor de geplande dure afslag van de A9 en op de voordelen van een actief grondbeleid, waardoor er o.a. meer sociale bouw kan worden gerealiseerd. Ook pleitte de SP voor het opstarten van een proefproject met een provinciaal vervoersbedrijf op Texel om het kapotbezuinigde OV daar te verbeteren en vóór het behoud van het laatste stuk onbespoten vruchtbare grond rondom Amsterdam voor (biologische) stadslandbouw. 

Lees verder

Pagina's

U bent hier