h

Nieuws uit 2019

28 december 2019

SP stelt (wederom) vragen over de buurtbus

Foto: SP / hartvannederland.nl

Op een aantal plekken in onze provincie heeft een kaalslag plaats gevonden in het OV. Verschillende reguliere lijndiensten zijn, omdat ze ‘niet rendabel’ zouden zijn, vervangen door buurtbussen. Op die plekken zijn buurtbusverenigingen opgericht. Deze verenigingen van vrijwilligers rijden in kleine, acht-persoonsbusjes door kleinere dorpen en steden, om toch een vorm van openbaar vervoer te kunnen bieden. De SP heeft respect voor al die vrijwilligers - zonder hen zou er waarschijnlijk op veel plekken helemaal geen bus meer rijden.

Lees verder
19 december 2019

Het Formule 1-debacle uitgelegd

Foto: Marcel Lathouwers

Op 9 december organiseerden SP, Partij voor de Dieren en ChristenUnie een hoorzitting over de geplande Formule-1 race in Zandvoort. Dit trio bleef over nadat de andere partijen hadden aangegeven geen interesse te hebben. Met bioloog Marc Janssen, de milieu- en omgevingsadvocaten Henri Sarolea en Valentijn Wösten en (schriftelijke inbreng van) Europese natuurwetgeving-deskundige Floor Fleurke van Universiteit Tilburg zat er een flink volume aan denkkracht bij elkaar.

Lees verder
15 december 2019

Weblog: Remine Alberts

Foto: Marcel Lathouwers

Elke twee weken schrijft de fractie een blog op deze pagina. Telkens een ander fractielid. Deze keer is het de beurt aan Remine Alberts met "Scheikunde en kapitalisme"... Klik hier voor haar blog

Lees verder
26 november 2019

Kamervragen SP over bomenkap Schoorlse Duinen

Foto: Johan Wieland / Flickr

Er is veel ophef over de kap van 20 hectare dennenbos in de Schoorlse Duinen. Staatsbosbeheer is er al mee begonnen, maar de vergunningsaanvraag is (tijdelijk) ingetrokken. SP Tweede Kamerlid Frank Futselaar stelt vragen aan minister Carola Schouten (D’66, Natuur). Hij maakt zich net als vele bezoekers, omwonenden en natuurorganisaties zorgen over het gebied.

Lees verder
25 november 2019

Weblog: Eric Smaling

Foto: Marcel Lathouwers / SP NH

Elke twee weken schrijft de fractie een blog op deze pagina. Telkens een ander fractielid. Deze keer is het de beurt aan Eric Smaling met "Overleeft de reus in de duinen?"... Klik hier voor zijn blog

Lees verder
18 november 2019

SP stemt tegen Noord-Hollands klimaatakkoord

Foto: SP / bnnvara.nl/kassa

Het landelijke klimaatakkoord, bereikt aan een hele serie praattafels, moet in de verschillende provincies worden uitgevoerd. Over het Noord-Hollandse deel werd in Provinciale Staten gedebatteerd. Het akkoord betreft een grote hoeveelheid maatregelen, variërend van energiebesparing in de industrie en overstappen op duurzame landbouw tot het uitbreiden van windparken, zonneweiden en woningen zo snel mogelijk van het gas af halen.

Lees verder

Pagina's

U bent hier