h

Nieuws uit 2021

30 december 2021

Weblog Remine Alberts: "Eindejaarsoverpeinzing"

Foto: Marcel Lathouwers / SP

Vandaag verschijnt er weer een blog vanuit de SP-statenfractie. Deze keer is het de beurt aan fractievoorzitter Remine Alberts: "Eindejaarsoverpeinzing". Lees het hier.

Lees verder
15 december 2021

SP pleit voor sterkere positie vrijwilligers in cultuursector

Foto: Marcel Lathouwers / SP

De SP heeft tijdens de laatste Statenvergadering van 2021 gepleit voor een sterkere positie voor vrijwilligers in de cultuursector. Een motie die opriep om te werken aan een netwerk van organisaties die het voor vrijwilligers eenvoudiger moet maken om adviezen en ondersteuning te krijgen haalde het niet.

Lees verder
15 december 2021

Provincie laat ongezonde omgeving Tata voortbestaan

Foto: Foto / Johan Wieland

De SP wil dat er een deadline komt waarop de twee meest vervuilende fabrieksonderdelen van Tata Steel worden gesloten. Omwonenden van Tata Steel zijn boos omdat er in een onlangs opgestelde plan niets geschreven wordt over Hoogovens 6 en de Kookasgasfabriek 2. De SP verbaasde zich eveneens en vroeg daarom een spoeddebat aan. De provincie durft het echter niet aan.

Lees verder
30 november 2021

Weblog Anna de Groot: "Wat is dat toch met die Omgevingsdiensten?"

Foto: Willem Croese / SP

Vandaag verschijnt er weer een blog vanuit de SP-statenfractie. Deze keer is het de beurt aan het statenlid Anna de Groot: "Wat is dat toch met die Omgevingsdiensten?" Lees het hier.

Lees verder
22 november 2021

Milieuschandaal Cargill Zaandam

Foto: Foto / RD

Naar aanleiding van de berichtgeving¹ over het milieuschandaal van het bedrijf Cargill stelt SP Statenlid Anna de Groot vragen² aan het provinciebestuur. Cargill verzwijgt dat het jaarlijks tientallen tonnen ammoniak uitstoot in de Zaanstreek. Naar aanleiding van de berichtgeving¹ over ​het stikstofschandaal bij Cargill stelt SP Statenlid Anna de Groot ​ook weer vragen aan het provinciebestuur.

Lees verder
15 november 2021

Succesvolle strijd door Stichting Hart voor het Twiske

Foto: Salomao Nunes / wttf

Stichting Hart voor het Twiske zet zich al jaren in om het Natura 2000-gebied Het Twiske te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Eén van deze invloeden is het organiseren van festivals. Het op Europees niveau beschermde natuurgebied dreigt continu te worden aangevallen, omdat men er geld aan wil verdienen. De stichting steekt hier met succes een stokje voor: Een natuurvergunning voor festivals is ingetrokken.

Lees verder

Pagina's

U bent hier