h

Oproep aan het Rijk: “Blijf het OV steunen!”

7 juli 2022

Oproep aan het Rijk: “Blijf het OV steunen!”

Foto: Marcel Lathouwers / SP

SP Noord-Holland wil meer druk uit te oefenen op het Rijk om de coronasteun voor het openbaar vervoer voort te zetten. De reizigersaantallen zijn nog niet op het oude niveau van vóór de coronacrisis en toch wil de staatssecretaris de steun stopzetten. De SP diende daarom op 4 juli een motie in. SP-statenlid Wim Hoogervorst: “De SP waardeert de inzet van gedeputeerde Olthof hierin en wil hem helpen in zijn strijd voor het behoud van ons OV”.

Als de staatssecretaris vasthoudt aan haar plannen, staat de Noord-Hollandse reizigers een ramp te wachten: namelijk, 30% minder OV. “Dat is onbegrijpelijk!”, stelt Wim Hoogervorst. “De SP pleit ervoor om die steun door te trekken tot wanneer het niet meer nodig is”. Voordat de coronapandemie uitbrak, is het openbaar vervoer al decennialang steeds verder verschraald. De SP is altijd al een voorvechter geweest van meer, betaalbare OV-verbindingen met meer opstapplaatsen dichtbij woonbuurten en voorzieningen. Hoogervorst besluit: “Goed OV is essentieel voor al onze inwoners en voor het klimaat. Daarom moet er juist meer geld naar het OV. Dat geeft immers een ‘boost’ aan de economie, is goed voor het milieu en zorgt ervoor dat de schaarse ruimte beter wordt verdeeld”.

Aanstaande maandag zal er over de SP-motie¹ gestemd worden.

Update: De motie werd op 11 juli jl. door Provinciale Staten unaniem aangenomen!


¹ De SP-motie treft u hieronder in de bijlage aan.


SP Noord-Holland Twittert

 


Lees meer op onze website!

 

U bent hier