h

Opnieuw kampeerders slachtoffer van roofinvesteerders. ‘Dit moet stoppen!’

31 mei 2022

Opnieuw kampeerders slachtoffer van roofinvesteerders. ‘Dit moet stoppen!’

Foto: Foto / bestecamping.in

In Noord-Holland verdwijnt er wéér een camping, als het aan kapitalisten ligt. Bij camping De Donkere Duinen moeten kampeerplekken, bestemd voor Nederlandse vakantievierders, de weg ruimen voor de bouw van een ‘tweede huis’ voor mensen met een dikke portemonnee. De SP is zeer verontwaardigd en stelt er direct vragen over aan het provinciebestuur.

Statenlid Anna de Groot: “Een projectontwikkelaar, onder de vlag van de internationale bouwonderneming Volker Wessels, heeft haar vizier gericht op dit pareltje aan de duinen van Den Helder. De aandeelhouders zullen smullen van de ‘tweede woningen’ die voor zes ton (!) verkocht worden. Het gewone volk wordt wederom met grof geweld weggedrukt, alsof er voor hen geen plek meer mag zijn. Dit moet stoppen!”. De SP wil dat de provincie alles in het werk stelt voor het behoud van onze campings.

De SP stelt statenvragen¹ en wil weten hoe de provincie hierover denkt en hoe ze dit fenomeen een halt toe gaat roepen. Ook wil de SP weten of er überhaupt natuurvergunningen worden verleend. Het terrein is namelijk omgeven met natuur dat de beschermde Natura2000-status heeft. “De mogelijke permanente bewoning is ons ook een doorn in het oog. We pleiten ervoor om deze geldzucht te stoppen ten koste van de reguliere kampeerder”.

De SP organiseert een actie tegen deze roofinvesteerders. Kom op 11 juni naar Koekamp, nabij het centraal station in Den Haag en meld u aan via doemee.sp.nl/11juni

Foto: Foto / SP

 

 

SP Noord-Holland hield eerder een grootschalig onderzoek onder de campings in de provincie. Het onderzoeksrapport spreekt boekdelen.
U kunt het in dit artikel terugvinden.

 

¹ De SP-vragen over camping De Donkere Duinen in Den Helder treft u hieronder in de bijlagen aan.


Wil u nog meer lezen over Camping De Donkere Duinen? Lees:

- Artikel NHD, 25 mei 2022: “Camping De Donkere Duinen verdwijnt. Luxe vakantievilla’s in plaats van campers, caravans en tenten”

- Artikel NHD, 27 mei 2022: “Duinbehoud ziet bouw van vakantievilla’s in Donkere Duinen niet zitten. ’De natuur moet ook tot rust kunnen komen’”

 

 

Reactie toevoegen

U bent hier