h

Landsmeer kiest voor recreatiewoningen in plaats van huurwoningen

21 juli 2021

Landsmeer kiest voor recreatiewoningen in plaats van huurwoningen

Foto: Foto / Immoregio

In de gemeente Landsmeer worden mogelijk vakantiehuisjes geplaatst waar honderd woningen kunnen staan. Ondertussen loopt de wachttijd voor een huurwoning er steeds verder op; woningzoekenden moeten ruim 22 jaar wachten. De SP maakt zich hard voor de sociale huisvesting en stelt vragen aan het provinciebestuur.

Eerder dit jaar stelden de woningcorporaties vast dat er geen bouwlocaties voorhanden zijn voor het realiseren van sociale huurwoningen. Maar als een particulier initiatief voor een zogeheten resort in negentig tot honderd toeristische verblijfseenheden wil voorzien, dan is er een prachtlocatie voorhanden. SP Noord-Holland zet zich in voor het woonrecht van huurders en woningzoekenden en stelt vragen aan het provinciebestuur. Statenlid Remine Alberts: ‘Bent u met ons van mening dat het voor de mensen die 22 jaar moeten wachten op een sociale huurwoning een hard gelag is als er door projectontwikkelaars negentig tot honderd recreatiewoningen als beleggingsobject gebouwd kunnen worden in Landsmeer?’

De provincie mag het zich aantrekken en ziet hopelijk, net als de SP, dat de woningcrisis schrijnend is. Eerder berichtte SP Landsmeer over de lokale woningnood: "Dit mogen we niet accepteren".

De Statenvragen kunt u hieronder terugvinden in het PDF-bestand.

Reactie toevoegen

U bent hier