h

Provincie moet regie pakken op kwestie molen Grote Sloot 158 in Schagen

11 juni 2015

Provincie moet regie pakken op kwestie molen Grote Sloot 158 in Schagen

Foto: onbekend / sp
De provincie Noord-Holland kan niet toekijken hoe de gemeente Schagen toestaat dat de illegale windturbine aan de Grote Sloot 158 in Sint Maartensbrug  vervangen wordt. SP-statenlid Anna de Groot: “De gemeente Schagen zwicht voor de dreiging met juridische procedures en gaat daarmee tegen het provinciale beleid in. Dat is niet goed. Voor niemand.” Via schriftelijke vragen legt zij een aantal oplossingen voor.

De windturbine aan de Grote Sloot 158 heeft in 2005 een vergunning gekregen, toen er nog geen provinciaal beleid was vastgesteld. Dat beleid is er inmiddels wel. De eigenaar wil nu de oude turbine vervangen door een nieuwe. Daarvoor is een nieuwe vergunning nodig die volgens de provinciale regels moet worden verleend. De nieuwe turbine kan daar niet aan voldoen. Zowel de gemeente Schagen als de provincie vinden dat hij dus niet op deze plek mag terugkomen.

De provincie zou een veto over de door Schagen verleende vergunning kunnen uitspreken. Ook zou er een andere plek kunnen worden aangewezen. De omwonenden zijn dan van de overlast verlost en de eigenaar kan nog steeds een turbine neerzetten. “Schagen zal het niet doen, dus moet de provincie de regie nemen,” aldus Anna de Groot.

Bijlage: 

U bent hier