h

Dankzij SP weer elektriciteitsmeters op camping Bakkum

14 juli 2014

Dankzij SP weer elektriciteitsmeters op camping Bakkum

Camping Bakkum gaat de individuele elektriciteitsmeters voor seizoensgasten weer aansluiten. Dit is het resultaat van een actie van de SP. Kampeerders klaagden na de buiten gebruikstelling van de meters in 2013 dat zij een vast bedrag moesten betalen, in plaats van het werkelijk gebruik. Op schriftelijke vragen van SP-statenlid Marnix Bruggeman hebben hebben gedeputeerde staten nu gezegd dat de individuele meters weer in gebruik komen. Zelfs krijgen plekken waar nog geen elektriciteitsmeter was nu ook zo'n apparaat.

Na vervanging van het metertarief door een vastrecht- tarief in 2013 was het individueel elektriciteitsverbruik aanzienlijk toegenomen, omdat het "toch niets extra kost". Er kwamen steeds meer terrashaarden. Grills en ovens werden gebruikt als extra kachel. De tussenmeters stonden echter nog steeds op het terrein. Veel gasten van Bakkum wilden ze graag weer aangesloten - ook omdat ze dan vaak goedkoper uit zijn. SP-statenlid Marnix Bruggeman stelde daarom schriftelijke vragen aan gedeputeerde staten van Noord-Holland. Camping Bakkum (KDC) is namelijk onderdeel van het Provinciaal Waterleidingbedrijf, dat weer voor honderd procent eigendom is van de provincie.
SP-raadslid Marjo Husslage uit Castricum informeerde de campinggasten hierover met flyers. Prompt daarna werd ze door de managers van de camping opgeroepen voor een gesprek. De managers vertelden haar dat een vastrecht veel efficiënter was voor de camping dan individuele meters. Terugkeer naar de oude situatie was niet mogelijk.
Daarna hebben gedeputeerde staten de vragen van Bruggeman beantwoord. Daaruit blijkt dat de camping om is. Gedeputeerde staten zeggen nu dat KDC zich bewust is van het feit dat afrekening op basis van daadwerkelijk verbruik vanuit milieuperspectief de voorkeur verdient. Daarom onderzoekt het bedrijf de mogelijkheid om weer over te gaan op gebruik van de meters. Daarna komen de meters weer in gebruik. Gedeputeerde staten hebben Bruggeman namelijk ook laten weten dat de camping komende winter gaat investeren zodat ook de nog onbemeterde seizoenplaatsen een meter krijgen.

U bent hier