h

"Zeg nou gewoon dat je die grond niet verkoopt"

3 juni 2014

"Zeg nou gewoon dat je die grond niet verkoopt"

De provincie kan nu al zeggen dat ze geen grond verkoopt aan Landal voor de bouw van een bungalowpark in Castricum. Die conclusie trekt SP-statenlid Marnix Bruggeman uit antwoorden van gedeputeerde staten op zijn vragen over het bungalowplan: "Hou geen slagen om de arm. Dan weet iedereen waar we aan toe zijn." Maar het provinciebestuur wil pas een oordeel geven als het plan officieel bij de provincie is ingediend, via de gemeente Castricum.

Het plan 'Duynparc' met 200 woningen zou moeten komen in het natuurgebied De Zanderij ten westen van het station van Castricum. Het gaat niet om vakantiehuisjes, maar om volwaardige vrijstaande woningen van twee bouwlagen Daarvoor is toestemming nodig van de provincie vanwege provinciale regels voor natuur- en landschapsbehoud. In hun antwoorden op de vragen van Bruggeman zeggen gedeputeerde staten dat ze pas mogen toetsen aan deze regels, wanneer de gemeente Castricum een officieel plan naar de provincie opstuurt. Maar eerder hadden gedeputeerde staten al wel gezegd dat de bouw van het bungalowpark lastig wordt vanwege de provinciale regels voor natuurbehoud. In hun antwoorden op de vragen van Bruggeman zeggen gedeputeerde staten dit nu nog sterker. Zij zien "weinig mogelijkheden" voor Duynparc "vanwege bezwaren vanuit ruimte en natuur".
Ook bevestigen gedeputeerde staten nu dat de grond waarop het bungalowpark zou moeten komen, voor een groot deel eigendom is van de provincie. Bruggeman: "Ik snap wel een beetje dat ze wachten tot de gemeente Castricum officieel een plan indient bij de provincie. Pas dan mogen ze beoordelen of het past binnen de provinciale regels voor natuurbehoud. Maar met de grond ligt het anders. Daarvan kun je nu al gewoon zeggen: die verkopen we niet. Hou dan geen slagen om de arm, en zeg gewoon dat dat bungalowpark er niet komt. Dan weet iedereen waar we aan toe zijn."

U bent hier