h

SP stelt vragen over afnemende populatie blauwe kiekendief

16 juli 2024

SP stelt vragen over afnemende populatie blauwe kiekendief

De SP wil weten of het door de landbouwmethodes komt dat de populatie van de blauwe kiekendief zo sterk terugloopt. Dit stelt zij in vragen aan het provinciebestuur. Fractievoorzitter Remine Alberts: “De berichtgeving over deze beschermde vogel mag niet genegeerd worden. Verantwoordelijk gedeputeerde Kocken moet laten zien dat zij het ook zorgelijk vindt. De SP wil dan ook weten welke maatregelen zij in petto heeft.”
Onlangs verscheen in Trouw het bericht dat de blauwe kiekendief het niet langer redt in Nederland. Er worden exemplaren van deze beschermde soort dood gevonden die sterk verzwakt zijn. Dat betekent dat er voor deze roofvogel geen prooidieren meer zijn. Het is dan ook de vraag waardoor deze prooidieren er niet meer zijn en of er een relatie is met de manier waarop landbouw gedreven wordt. Alberts: “De zogeheten gewasbeschermingsmiddelendie daarin worden toegepast kunnen ervoor zorgen dat de aantallen prooidieren als konijnen en muizen sterk teruggelopen zijn.”
Lees hier de vragen: 

Afnemende populatie van de blauwe kiekendief in Nederland NoordHolland - iBabs Publieksportaal (bestuurlijkeinformatie.nl)

Reactie toevoegen

U bent hier