h

Raad van State vernietigt vergunning Biomassacentrale Diemen: gooit Vattenfall de handdoek in de ring?

18 september 2023

Raad van State vernietigt vergunning Biomassacentrale Diemen: gooit Vattenfall de handdoek in de ring?

Foto: Joaquin Alexander

Een overwinning voor het milieu en het gezond verstand! De provincie had in 2019 aan Vattenfall een omgevingsvergunning verleend voor de bouw van een biomassacentrale in Diemen. De Raad van State heeft echter op 30 augustus 2023 deze omgevingsvergunning vernietigd. Nu heeft Vattenfall besloten de bouw uit te stellen.

 

Hoewel het plan op veel kritiek stuitte, verleende de provincie een vergunning zonder dat er onderzoek was gedaan naar de mogelijke milieueffecten. Onderzoek was niet nodig omdat houtpellets volgens de provincie geen afval zijn. De RvS oordeelde eind augustus dat er onderzoek naar de milieueffecten toch nodig is.

Fractievoorzitter Remine Alberts: “De provincie moet niet weer voor geitenpaadjes kiezen om toch maar bedrijven een vergunning te geven die ze niet verdienen.”

De SP heeft hierover een debat aangevraagd voor donderdagavond 21 september.

Reactie toevoegen

U bent hier