h

SP roept op tot verbod op doden van zwanen

15 mei 2020

SP roept op tot verbod op doden van zwanen

Foto: Wim Hoogervorst / SP

De provincie wil geen moeite doen om meer grip te krijgen op het doden van zwanen. Zo blijkt uit antwoorden op vragen die de SP stelde naar aanleiding van de brute moord op een zwanenkoppel nabij het natuurgebied Egboetswater. SP-statenlid Wim Hoogervorst: “Ik ben verbijsterd over deze antwoorden, hier is het laatste nog niet over gezegd.”

Twee zwanen werden in een weiland door jagers neergeschoten. De zwanen bleken niet direct te zijn gestorven – na enige minuten is hen door dezelfde jagers met de hand de nek omgedraaid. Dit in aanwezigheid van enkele bewoners in het gebied. De opgeroepen politie kon niets doen – de ‘papieren van de jagers’ bleken in orde en het had, volgens de beambten, ook geen enkele zin om aangifte te doen van de moordpartij.

Om de lakse houding van de provincie om te zetten naar een daadwerkelijk diervriendelijke inzet zal de SP, met steun van de Partij voor de Dieren, op de eerstvolgende vergadering oproepen tot een verbod op het doden van zwanen en tot veel strengere handhaving op wanpraktijken.

 

De beantwoorde vragen van de SP op 6 april j.l., “Brute slachting zwanenkoppel in Oostwoud” treft u hieronder in PDF.

Lees hier het eerdere artikel van 7 april j.l. “SP stelt vragen over zwanenmoord”.

In het Noord-Hollands Dagblad op 15 mei 2020: “SP wil verbod op zwanenjacht: ’Reactie provincie op slachting Oostwoud gevoelloos en ronduit schokkend’”

 

 

 

U bent hier