h

Heeft Purmerend in de toekomst nog een ziekenhuis?

16 augustus 2019

Heeft Purmerend in de toekomst nog een ziekenhuis?

Foto: Waterlandziekenhuis / Waterlandziekenhuis

Sinds november 2018 is de zorg in het Dijklander Ziekenhuis in Purmerend stapsgewijs afgebroken. In toenemende mate kunnen inwoners in Purmerend niet meer bij hun eigen ziekenhuis terecht en moeten zij buiten de stadsgrenzen zorg ontvangen. Is er nog toekomst voor een ziekenhuis in Purmerend? De SP Purmerend organiseert een zorgavond op vrijdag 20 september met Tweede Kamerlid Henk van Gerven over deze vraag.

Sinds de toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) de fusie van het Westfriesgasthuis en het Waterlandziekenhuis goedkeurde in september 2018 lijkt de zorg in Purmerend steeds meer te zijn uitgekleed.

  • Op 4 november 2018 zijn de acute verloskunde, neonatologie en klinische kindergeneeskunde definitief verhuisd naar Hoorn.
  • Sinds 14 januari 2019 zijn de operatiekamers in Purmerend alleen nog op werkdagen geopend, van 8.00 tot 16.00.
  • Op 24 mei werd bekend dat het Dijklander Ziekenhuis 20 procent van de geplande operaties in de zomermaanden zou gaan schrappen.
  • Op 21 juni schreef het Noordhollands Dagblad dat het Dijklander Ziekenhuis soms wekelijks de deuren sluit van de Spoedeisende Hulp (SEH) omdat de afdeling ’vol’ zit.

Maakt u zich zorgen over de toekomst van het Dijklander Ziekenhuis en de zorg in Purmerend, bent u verontwaardigd dat een stad als Purmerend voor haar zorg in toenemende mate afhankelijk wordt van Hoorn en wilt u dat Purmerend in de toekomst over een goed ziekenhuis beschikt? Tweede Kamerlid Henk van Gerven zal zijn alternatief voor lokale ziekenhuizen presenteren en met u in gesprek gaan over hoe Purmerend een volwaardig ziekenhuis kan blijven behouden.

Zorgavond SP Purmerend
Vrijdag 20 september 2019
Grand Café Heel Europa Genuahaven 48, 1448 KK  Purmerend
20.00 – 22.00 (inloop vanaf 19.30 uur)

 

'Het Ziekenhuis Dichtbij', van SP-Tweede Kamerlid Henk van Gerven

Artikel Noord-Hollands Dagblad: 'SP bezorgd: Houdt Purmerend zijn ziekenhuis wel?'

U bent hier