h

Kunnen de ballen op de bollenvelden door de beugel?

30 maart 2018

Kunnen de ballen op de bollenvelden door de beugel?

Foto: anna de groot / anna de groot

De SP houdt zich – samen met de actiegroep Geen ballen maar Bollen – al zo'n jaar of twee bezig met voetbalvelden in Egmond, gemeente Bergen. Drie voetbalclubs gaan fuseren, zij willen voetballen op een stuk grond dat eigenlijk bedoeld is voor bollenteelt. In het voorjaar leveren de bloeiende bollenvelden een mooi uitzicht op Egmond op. Een uitzicht dat door de Egmonders hoog gewaardeerd wordt.

De gemeenteraad van Egmond ging, ondanks de protesten van de bewoners, akkoord met de verplaatsing van de voetbalclubs naar die prachtige locatie. En dat terwijl zo'n 500 meter verderop een andere voetballocatie aanwezig is, namelijk het terrein van de voetbalclub Zeevogels. Beter kan niet en goedkoper ook niet. En het bestemmingsplan hoeft ook niet gewijzigd te worden.

Inmiddels is het bal in Bergen. Een topambtenaar wordt ervan beschuldigd financieel of anderszins afhankelijk te zijn van projectontwikkelaars. En die ambtenaar is al sedert lange tijd projectleider in Bergen. De SP vraagt zich nu af of deze ambtenaar ook invloed gehad heeft op de keuze van de voetballocatie. Dus of het wel helemaal goed zit met die ballen op de bollenvelden. Statenlid Anna de Groot stelde daarom vandaag (weer) schriftelijke statenvragen. 

U bent hier