h

Actiebijeenkomst behoud lijn 164 Bakkum

20 februari 2018

Actiebijeenkomst behoud lijn 164 Bakkum

Foto: Marnix Bruggeman / Marnix Bruggeman
Op vrijdagavond 9 maart houdt de SP in Bakkum een actiebijeenkomst over de dreigende opheffing van de buslijnen in Noord-Holland Noord. Tijdens de actiebijeenkomst kunnen gedupeerde buspassagiers (of hun familie) vertellen wat de opheffing van de bus voor hen betekent. De bijeenkomst wordt geleid door Marnix Bruggeman en Jim Haijen, die voor de SP in provinciale staten zitten. Verder spreekt Marjo Husslage, SP-gemeente­raadslid Castricum. De bijeenkomst is in Hotel Fase Fier (voorheen Hotel Borst), Van Oldenbarneveldweg 25 in Castricum-Bakkum en begint om 20:10.

Op de actiebijeenkomst wil de SP met de aanwezigen bespreken hoe zij samen de druk op de provincie kunnen opvoeren om de buslijnen in hun huidige vorm te behouden.

Als het aan de provincie Noord-Holland ligt verdwijnen in juli acht buslijnen. Ook buslijn 164 van Egmond aan Zee via Bakkum en winkelcentrum Geesterduin naar Station Castricum wordt fors ingekrompen. Lijn 164 rijdt nu nog elk uur tussen zes uur 's ochtends en elf uur 's avonds. Ook zaterdag en zondag rijdt lijn 164 elk uur. Als het aan de provincie ligt blijven er vanaf juli hooguit nog enkele ritten in de spitsuren rijden, alleen op werk­dagen. Misschien blijven er in het zomerseizoen ook nog een paar ritten overdag over.

De opheffingsplannen kwamen aan het licht nadat de SP in provinciale staten vragen had gesteld. Sindsdien voert de SP onder meer in Castricum, Bakkum, Schagen, Callants­oog, Juliana­dorp, Den Helder en Heerhugowaard actie voor behoud van de bedreigde lijnen. Een internet-petitie werd al meer dan elfhonderd keer getekend.

Fase Fier is bereikbaar vanaf Castricum met bus 164, uitstappen halte Van Bergenlaan, vertrek 19:50 van Castricum Station. Vanaf Egmond bus 164, halte Van Bergenlaan, vertrek 19:12 van Egmond aan Zee Busstation.

U bent hier