h

Actiebijeenkomst 16 januari opheffing buslijnen Noord-Holland Noord

3 januari 2018

Actiebijeenkomst 16 januari opheffing buslijnen Noord-Holland Noord

Foto: Marnix Bruggeman / Marnix Bruggeman
Op dinsdagavond 16 januari houdt de SP in Callantsoog een actiebijeenkomst over de dreigende opheffing van de buslijnen in Noord-Holland Noord. De bijeenkomst is in Dorpshuis Kolfweid, Jewelweg 7 in Callantsoog en begint om 20:10. Het dorpshuis is bereikbaar met bus 152, halte Jewelweg, vertrek 19:45 van Schagen Station. Voor de terugreis regelt de SP zelf vervoer – omdat de laatste bus dan al weg is.

Tijdens de actiebijeenkomst kunnen gedupeerde buspassagiers uit Noord-Holland Noord (of hun familie) vertellen wat de volledige opheffing van de bus voor hen betekent. Verder spreken Wim Rijnders, gemeente­raadslid Schagen, en Marnix Bruggeman, lid van Provinciale Staten.

Als het aan de provincie Noord-Holland ligt verdwijnen in juli tenminste de buslijnen 10, 150, 152, 155, 158 en 164. Ook de stadsbusdienst in Den Helder wordt ingekrompen.

Foto: Marnix Bruggeman / Marnix Bruggeman
De opheffingsplannen kwamen aan het licht nadat de SP in provinciale staten vragen had gesteld. Sindsdien voert de SP onder meer in Schagen, Callantsoog, Juliana­dorp, Den Helder, Breezand, Winkel, Heerhugowaard, Castricum en Bakkum actie voor behoud van de bedreigde lijnen. Een internet-petitie werd al meer dan duizend keer getekend. Een zelfde aantal handtekeningen haalde de SP al op in de dorpen. De protest­hand­tekeningen worden op 22 januari in Haarlem aangeboden aan provinciale staten en gedeputeerde Post van Mobiliteit (VVD).

Op de actiebijeenkomst wil de SP met de aanwezigen bespreken hoe zij samen de druk op de provincie kunnen opvoeren om de buslijnen te behouden. Dit kan onder meer door op maandagmiddag 22 januari mee te gaan naar het provinciehuis, om daar in de vergadering van de statencommissie Mobiliteit te protesteren.

Foto: Marnix Bruggeman / Marnix Bruggeman

U bent hier