h

Garandeer beschikbare spoedeisende hulp

24 mei 2016

Garandeer beschikbare spoedeisende hulp

Foto: www.zorgatlas.nl / RIVM, AND

De SP wil dat het provinciebestuur in actie komt om de spoedeisende hulp in de provincie Noord-Holland te garanderen. SP-statenlid Carlien Boelhouwer: “De spoedeisende hulp is enorm belangrijk als het gaat om ernstige ongevallen en acute medische klachten. Zulke zorg moet altijd beschikbaar zijn. Dat blijkt nu niet het geval, en ik maak me daar grote zorgen over.”

Een opnamestop is een allerlaatste maatregel voor het geval een spoedeisende hulp te druk is om nog nieuwe patiënten te kunnen helpen. Gisteren meldde het NRC dat ziekenhuizen in Noord-Holland en Flevoland het afgelopen jaar 2300 keer een twee uur durende opnamestop hebben gehad. Drie jaar geleden gebeurde dat nog 430 keer.

Boelhouwer: “Een opnamestop is echt heel onwenselijk. Dat betekent namelijk dat spoedgevallen naar ziekenhuizen buiten de stad moeten. Juist bij spoedgevallen kan elke minuut tellen. Het rijk gaat hier natuurlijk over, maar als mensenlevens in het geding zijn heeft ook de provincie een zeg in dezen. .” De SP heeft schriftelijke vragen ingediend.

U bent hier