h

SP zet poort provinciehuis wagenwijd open

30 oktober 2014

SP zet poort provinciehuis wagenwijd open

Inwoners van Noord-Holland mogen voortaan in statencommissies ook inspreken over onderwerpen die niet op de agenda staan. Dit is het resultaat van een voorstel van SP-fractievoorzitter Remine Alberts.

Alberts: "Er komen vaak mensen bij ons die aandacht willen vragen voor een misstand. Maar de regel was dat ze alleen in een commissie mochten inspreken als hun onderwerp toevallig op de agenda stond." Haar voorstel voor een 'inloophalfuur' is aangenomen door het 'presidium' van provinciale staten. Het presidium is het dagelijks bestuur van de staten. Wel moeten de voorzitters van de statencommissies nog instemmen met het voorstel. De SP-fractievoorzitter twijfelt er niet aan dat ze dit gaan doen: "Er staat elke vergadering maximaal een half uur voor. Dat moeten we er natuurlijk voor over hebben. Zodat mensen nu bij de staten ook de aandacht kunnen vestigen op kwesties waarvoor nog géén aandacht was."

Het gaat in eerste instantie om een proef van een half jaar.

U bent hier