h

Nieuwe Zaanbrug moet op de bestaande plek

10 juli 2014

Nieuwe Zaanbrug moet op de bestaande plek

Het blijft rommelen rond de locatie van de nieuwe Zaanbrug tussen Wormerveer en Wormer. Ondanks dat de gemeenteraden van Wormerland en Zaanstad en Provinciale Staten van Noord-Holland reeds lang geleden besloten hebben over die locatie, heeft een aantal inwoners van Wormerland en Zaanstad het debat daarover heropend: zij kiezen voor een andere locatie. De SP blijft bij haar eerdere keuze: de nieuwe Zaanbrug komt op de plaats waar hij nu ligt.

De Zaanbrug ligt al sedert ongeveer 1900 op de huidige locatie. Het is een zeer beeldbepalende oeververbinding tussen Wormerveer en Wormer en daarmee tussen de gemeenten Zaanstad en Wormerland en volgens velen de mooiste van de drie bruggen over de Zaan. Om het mooie aanzicht, om de historische plek, maar ook omdat de kosten beter binnen de perken kunnen worden gehouden dan bij andere aangedragen varianten is het niet goed om toch voor een andere locatie te kiezen.

Alle info over de Zaanbrug:

http://www.noord-holland.nl/web/Projecten/Zaanstreek/In-voorbereiding-4/Zaanbrug/Downloads-3.htm

U bent hier