h

Benoeming Meijdam moet teruggedraaid worden

20 december 2012

Benoeming Meijdam moet teruggedraaid worden

Met de benoeming van Henry Meijdam in de gebiedscommissie AGV heeft het provinciebestuur een domme zet gedaan. Deze moet worden teruggedraaid, vinden de fracties van SP en GroenLinks in provinciale staten van Noord-Holland. Fractievoorzitter Remine Alberts: “Zó kort na het ongezouten rapport Schoon Schip over de bestuurscultuur in Noord-Holland één van de meestgenoemde figuren in dat rapport benoemen in een publieke functie doet dat schone schip lijken op een modderschuit.”

Het rapport Schoon Schip liet duidelijk zien hoe oud-gedeputeerde Meijdam opereerde. Zijn stapeling van functies werd door de onderzoekscommissie gezien als typisch voorbeeld van de in Noord-Holland heersende bestuurscultuur. Om die reden trad hij terug als vertegenwoordiger van het provinciebestuur uit SADC. Meijdam is momenteel adviseur van minister Schultz. Ook werd uit het rapport duidelijk dat er een rapport over het KNSF-terrein bij Muiden door Meijdam geheim is gehouden voor gemeenteraadsleden van Muiden en voor leden van Provinciale Staten.
Gedeputeerde Jaap Bond, ook lid van het provinciebestuur in de vorige periode, en dus bekend met alles wat is voorgevallen, vermeldt in zijn brief aan de fractievoorzitters dat het voor Meijdam schadelijk zou zijn als hij niet benoemd zou worden. Alberts: “Bond heeft duidelijk niets opgestoken van het rapport Schoon Schip en schoffeert daarmee niet alleen de leden van provinciale staten, maar vooral de inwoners van Noord-Holland.”

U bent hier