h

Alsnog afzien van fusie Zijpe, Harenkarspel en Schagen

28 april 2011

Alsnog afzien van fusie Zijpe, Harenkarspel en Schagen

Vorige week besloot de regering dat de gemeente Renswoude niet hoeft te fuseren met Scherpenzeel en Woudenberg. Dit tot grote blijdschap van het gemeentebestuur en de inwoners van Renswoude. De SP wil dat Gedeputeerde Staten van Noord-Holland nu alsnog afzien van het streven om de gemeente Zijpe tegen haar zin te laten fuseren met Harenkarspel en Schagen.

SP-statenlid Carlien Boelhouwer heeft Gedeputeerde Staten ook gevraagd om het advies aan het rijk te herzien, dat wil zeggen: geen gedwongen fusie van de drie Noord-Hollandse gemeenten. Het besluit van de regering over Renswoude geeft blijk van een beter inzicht in bestuurlijke verhoudingen dan het blinde streven van Gedeputeerde Staten om Zijpe koste wat kost te laten fuseren met Harenkarspel en Schagen.

Boelhouwer: “In een referendum heeft 63% van de inwoners van Zijpe zich uitgesproken voor het zelfstandig blijven van hun gemeente. Ik hoop er op te mogen rekenen dat nu met D66 in het college, er wèl rekening gehouden wordt met deze uitspraak van de bevolking.”

Lees hier de schriftelijke vragen die de SP over deze kwestie gesteld heeft.

U bent hier