h

Meer service nodig voor ov-chipkaart

9 maart 2011

Meer service nodig voor ov-chipkaart

Gedeputeerde Staten van Noord-Holland moeten er voor zorgen dat inwoners in de Noordkop en in West-Friesland dicht bij huis terecht kunnen voor alle handelingen met de ov-chipkaart. Dat vindt de SP in Provinciale Staten van Noord-Holland. Nu moeten inwoners van bijvoorbeeld Den Helder en Enkhuizen in bepaalde gevallen helemaal naar Alkmaar reizen.

De SP vindt het onwenselijk dat Gedeputeerde Staten niet van plan zijn het aantal punten uit te breiden waar reizigers terecht kunnen. Dat blijkt uit de antwoorden die het college geeft op de vragen die de SP eind januari stelde over de problemen met de ov-chipkaart in Noord-Holland.

Terwijl het college positief staat tegenover de verdere invoering van de ov-chipkaart in Noord-Holland en het (op termijn) afschaffen van de strippenkaart, zijn de problemen met de ov-chipkaart nog lang niet opgelost. Reizigers uit de Noordkop en West-Friesland die het tegoed op hun ov-chipkaart automatisch willen laten opwaarderen en deze mogelijkheid aanvragen gelijktijdig met hun aanvraag van een persoonlijke ov-chipkaart, moeten eerst helemaal naar Alkmaar reizen om dit te laten activeren.

De SP wil dat Gedeputeerde Staten er voor zorgen dat er meer punten komen in Noord-Holland waar reizigers voor dit soort handelingen met en vragen over de ov-chipkaart terecht kunnen. Zonder toename van de service wordt de ov-chipkaart in Noord-Holland een nog grotere ramp dan nu al het geval is.

U bent hier