h

Onderhoud Zuidtangenthalte Hoofddorp bedroevend

23 februari 2011

Onderhoud Zuidtangenthalte Hoofddorp bedroevend

Gedeputeerde Staten van Noord-Holland zijn in gebreke gebleven bij het onderhoud van de Zuidtangenthalte op station Hoofddorp. Het onderhoud aan de trappen van deze halte had al veel eerder moeten gebeuren.

Het is een aanfluiting hoe dit station de afgelopen jaren verwaarloosd is door alle betrokken partijen, waaronder Gedeputeerde Staten van de provincie Noord-Holland. De tegels op de trappen naar de halte zaten al zo lang los, dat het wachten met herstellen tot er sprake is van reguliere onderhoudswerkzaamheden getuigt van weinig alertheid en weinig affiniteit met het openbaar vervoer en de reizigers.

De zogenaamde hoogwaardigheid van deze openbaar vervoerverbinding wordt door het college van VVD, PvdA, CDA en GroenLinks wel met de mond beleden, maar in de praktijk is er weinig van te merken. Denk ook aan de moderne, futuristische daken van de haltes die de provincie verwijderde zodat de reizigers in weer en wind op hun bus moesten wachten. Hier is weer heel veel belastinggeld verspild.

U bent hier