h

Meldpunt verwaarloosde bushaltes nu al een succes

18 februari 2011

Meldpunt verwaarloosde bushaltes nu al een succes

Het op 2 februari door de SP opgezette meldpunt voor verwaarloosde bushaltes is nu al een succes. De meldingen stromen binnen en de eerste resultaten lijken al in zicht.

De onveilige situatie bij bushalte ‘t Pontje bij pontveer ‘t Schouw aan de Jaagweg, tussen Purmerend en Amsterdam, wordt nu binnen vier weken opgelost. De halte bij Watergang krijgt nu toch een abri, zodat reizigers beschut op hun bus kunnen wachten.

De SP heeft het meldpunt ingesteld nadat bleek dat Gedeputeerde Staten (VVD, PvdA, CDA en GroenLinks) onvoldoende doen om gebreken aan en rond bushaltes te herstellen. In de statenvergadering van 31 januari antwoordde gedeputeerde Elisabeth Post (VVD) op vragen van de SP dat de provincie onvoldoende tijd en capaciteit heeft om dergelijke mankementen op een structurele wijze te herstellen.

Op het meldpunt kunnen inwoners hun klachten kwijt over bushaltes waarvan de provincie Noord-Holland de beheerder is. Deze haltes liggen vaak aan provinciale wegen en zijn soms herkenbaar aan het logo van de provincie en/of een groene kleur van de abri, het bushokje.

Het meldpunt is open tot 2 maart en inwoners van Noord-Holland kunnen nog steeds hun meldingen doen op noordholland@sp.nl. Ook foto’s van verwaarloosde bushaltes zijn van harte welkom.

U bent hier