h

SP keurt geheim overleg van VVD-gedeputeerde Post af

18 januari 2011

SP keurt geheim overleg van VVD-gedeputeerde Post af

De SP is het niet eens met de achterkamertjespolitiek die gedeputeerde Post (VVD) bedrijft, door achter gesloten deuren met gemeenteraadsleden van Drechterland over de Westfrisiaweg te praten. Als de gemeenteraad van Drechterland voet bij stuk houdt dreigt het regioakkoord voor de Westfrisiaweg te sneuvelen. Het is een slechte zaak als oneigenlijke middelen zouden worden ingezet om de gemeenteraad van Drechterland onder druk te zetten.

SP-statenlid Bert Putters heeft lucht gekregen van het geheime overleg. Hij heeft gedeputeerde Post gevraagd waarom de inwoners van Drechterland, de media en statenleden niet mogen horen wat er over de Westfrisiaweg gezegd wordt. Hij heeft de gedeputeerde ook gevraagd of hij als inwoner en statenlid bij de bijeenkomst aanwezig mag zijn.

Gedeputeerde Post reageerde, buitengewoon jammer, negatief. Volgens haar hoeven inwoners en statenleden niet aanwezig te zijn bij bijeenkomsten die zij met bestuurders heeft. Dat zou "dualistisch" zijn. Echter, gemeenteraadsleden zijn geen bestuurders maar volksvertegenwoordigers. Dus de gedeputeerde slaat hier de plank mis en de verwijzing naar het dualisme is hier niet van toepassing. Als een gedeputeerde met gemeenteraadsleden spreekt is het heel merkwaardig dat inwoners en statenleden daarbij niet aanwezig mogen zijn.

Kennelijk komen in dat geheime overleg dingen ter sprake die het daglicht niet kunnen verdragen. De SP vindt het stuitend hoe het college van VVD, PvdA, CDA en GroenLinks met de Westfrisiaweg en de belangen van de omwonenden omgaat.

U bent hier