h

Gedeputeerde Staten van Noord-Holland ‘kleden het openbaar vervoer als geen ander uit’

6 december 2010

Gedeputeerde Staten van Noord-Holland ‘kleden het openbaar vervoer als geen ander uit’

Het openbaar vervoer in Nederland staat onder druk. Grote bezuinigingen zijn aangekondigd en bepaalde buslijnen dreigen te verdwijnen. Daarnaast zijn er grote problemen op het spoor, waar – het op afstand van de overheid gezette – Prorail de grip op het spoorvervoer verliest als het sneeuwt in het land. Verder maakt de directie van het bedrijf Trans Link Systems er een potje van bij het functioneren van de ov-chipkaart. De problemen met de ov-chipkaart ten spijt menen de heren in de directie van TLS wel recht te hebben op een hoger salaris dan dat van de minister-president.

Temidden van al deze ellende is de SP een baken van betrouwbaarheid. De SP is de partij die reclamepraatjes over marktwerking en efficiency doorprikt. Als de arbeidsvoorwaarden en arbeidsomstandigheden van de medewerkers in het streekvervoer ter discussie gesteld worden, komt de SP voor hun belangen op. Inwoners van dorpen die verstoken blijven van fatsoenlijk openbaar vervoer vinden bij de SP een luisterend oor. De problemen op het spoor moeten opgelost worden door 'geen prestige maar prestaties'.

In Noord-Holland vindt de SP in Gedeputeerde Staten – VVD, PvdA, CDA en GroenLinks – geen bondgenoot in de strijd voor beter openbaar vervoer. Deze partijen willen jaarlijks vijf miljoen euro op het openbaar vervoer bezuinigen, terwijl er op asfaltprojecten niet bezuinigd wordt. Kortom: de reputatie van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland is niet best. Ze zijn door de website 'openbaar vervoer in Boskoop' genomineerd als één van de kanshebbers om mee te mogen naar Spanje in de zak van sinterklaas.

Maarliefst 10 procent van de stemmers in deze landelijke peiling vindt dat Gedeputeerde Staten van Noord-Holland mee in de zak naar Spanje moeten omdat zij 'het openbaar vervoer als geen ander uitkleden'.

U bent hier