h

Provincie moet problemen met studentenchipkaart in Noord-Holland oplossen

24 augustus 2010

Provincie moet problemen met studentenchipkaart in Noord-Holland oplossen

De provincie Noord-Holland moet zorgen voor een oplossing voor de problemen die studenten ondervinden met het reizen met hun studentenchipkaart in de bussen in Noord-Holland. De SP vindt het niet aanvaardbaar dat studenten enerzijds gedwongen zijn hun studentenchipkaart te gebruiken, maar dan anderzijds gebleken is dat de studenten-ov-chipkaart veel vaker niet functioneert dan de "gewone" ov-chipkaart.

Zolang de vele problemen met de ov-chipkaart nog niet zijn opgelost, mag de provincie Noord-Holland de ov-chipkaart niet invoeren als verplicht vervoerbewijs. Voor de studenten moeten Gedeputeerde Staten daarom een oplossing vinden samen met de rijksoverheid.

De SP heeft het college van VVD, PvdA, CDA en GroenLinks verzocht actie te ondernemen en heeft op 13 augustus 2010 de volgende schriftelijke vragen gesteld.

1. Nu bekend is dat studenten bovengemiddeld vaak gedupeerd worden door de ov-chipkaart vragen wij wat Gedeputeerde Staten van Noord-Holland als verantwoordelijke concessieverlener gaan doen om het gebruik van de studenten-ov-chipkaart in Noord-Holland minder problematisch te maken.

2. Heeft u zich inmiddels gewend of gaat u zich nog wenden tot het ministerie van Verkeer en Waterstaat en/of het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen? Zo nee, waarom niet.

3. Dringt u er bij de rijksoverheid en TLS op aan om deze kaart gebruiksvriendelijker en minder storingsgevoelig te maken? Zo nee, waarom niet.

U bent hier