h

Wat wil de PvdA nu: wel of geen marktwerking?

1 juli 2010

Wat wil de PvdA nu: wel of geen marktwerking?

In de Statenvergadering van 28 juni vroeg de PvdA om een evaluatie van de marktwerking in het openbaar vervoer. Uiteraard werd dit niet toegezegd door gedeputeerde Post (VVD) want Gedeputeerde Staten – bestaande uit VVD, PvdA, CDA en GroenLinks – zijn al jaren een fervent voorstander van deze marktwerking.

Hoewel de intentie van de PvdA-fractie misschien niet slecht is, vindt de SP dit verzoek van de PvdA wel wat eigenaardig. De SP stelt de marktwerking in het openbaar vervoer in elke vergadering aan de orde als het onderwerp zich er toe leent. Ook de evaluatie van de marktwerking in het openbaar vervoer door het wetenschappelijk bureau van de SP hebben wij al eens ter bespreking geagendeerd in de commissie. Van de PvdA krijgt de busreiziger in dit soort gevallen weinig steun.

Het lijkt vooral iets roepen voor de buitenwereld maar als het er op aankomt is de PvdA niet thuis. Maar goed, het gezegde luidt “beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald” en dat geldt natuurlijk ook voor de PvdA. We geven de PvdA dus maar weer eens het voordeel van de twijfel.

Zolang de PvdA echter de marktwerking en de aanbestedingen in het openbaar vervoer blijft steunen, zullen belangrijke problemen in het openbaar vervoer niet opgelost kunnen worden. De SP is de enige partij die zich duidelijk uitspreekt tegen marktwerking en tegen het opheffen en inkorten van buslijnen. De SP hoopt dat de kiezers zich dat realiseren als zij in 2011 weer naar de stembus mogen.

U bent hier