h

Geen prestigeproject ten koste van zwembad Hoofddorp

8 juli 2010

Geen prestigeproject ten koste van zwembad Hoofddorp

De SP wil niet dat de gemeente Haarlemmermeer het zwembad Het Spectrum sluit als gevolg van een subsidie van de provincie voor synchroonzwemmen in een nieuwe “topsportaccommodatie”. Als zulke prestigeprojecten ten koste gaan van normale voorzieningen midden in woonbuurten, dan vinden Gedeputeerde Staten de SP op zijn weg.

Gedeputeerde Staten, bestaande uit VVD, PvdA, CDA en GroenLinks, willen het synchroonzwemmen in Noord-Holland bevorderen. Daarvoor zou het nodig zijn een nieuw topsportcentrum “Huis van de sport” te bouwen. Als reactie daarop wil de gemeente Haarlemmermeer het zwembad Het Spectrum, dat pas 20 jaar oud is, slopen.

Het wegbezuinigen van een goed gebruikt zwembad, midden tussen een aantal woonbuurten, is niet aanvaardbaar. Onze afdeling in de Haarlemmermeer heeft al meer dan 900 handtekeningen ingezameld tegen de sluiting van Het Spectrum.

Zet hier uw handtekening!

U bent hier