h

College bedreigt buurtbusprojecten

7 juni 2010

College bedreigt buurtbusprojecten

Gedeputeerde Staten, bestaande uit VVD, PvdA, CDA en GroenLinks, zijn een gevaar voor de buurtbusprojecten in Noord-Holland. Het rechtse asfaltcollege wil ongeveer 30 miljoen euro bezuinigen op het openbaar vervoer. Daarbij worden de buurtbusprojecten niet ontzien. De SP vindt de voorgenomen bezuinigingen op het openbaar vervoer niet aanvaardbaar.

Buurtbussen rijden in dunbevolkte gebieden in de provincie, waar geen normaal streekvervoer meer rijdt. De buurtbus is voor veel inwoners een onmisbaar vervoermiddel op het platteland. De chauffeurs op de buurtbussen zijn vrijwilligers die hun vrije tijd besteden aan het in stand houden van deze belangrijke voorziening.

De SP wil dat de buurtbussen in de toekomst blijven rijden. De provincie moet de buurtbusverenigingen dan ook blijven subsidiƫren. Voor een gering bedrag van 6.000 euro per jaar kan een buurtbus een heel jaar lang blijven rijden. Ter illustratie: het installatiefeestje voor de nieuwe commissaris Remkes (VVD) gaat 36.000 euro kosten. Daar hebben de collegepartijen blijkbaar wel veel geld voor over.

U bent hier