h

SP wil bus 4 in Ramplaankwartier behouden

20 april 2010

SP wil bus 4 in Ramplaankwartier behouden

Bus 4 moet behouden blijven voor de inwoners van het Haarlemse Ramplaankwartier. Dat is de inzet van de SP en daarbij zijn wij het eens met het standpunt van de wijkraad. Bewoners van het Ramplaankwartier strijden tegen de dreigende opheffing van bus 4 door hun wijk. De SP steunt deze bewoners in hun strijd.

Het is belangrijk dat bus 4 door het hele Ramplaankwartier blijft rijden. In het verleden zijn al twee andere buslijnen opgeheven. Bovendien wonen er in het Ramplaankwartier relatief veel ouderen, zodat het extra belangrijk is dat de bushaltes op korte loopafstand liggen. De SP is poolshoogte gaan nemen in de wijk en daarbij tot de conclusie gekomen dat de Ramplaan geschikt is voor busverkeer in twee richtingen.

De SP is er niet gerust op dat gedeputeerde Elisabeth Post (VVD) genoeg zal doen om bus 4 ook na december 2010 te behouden voor het Ramplaankwartier. Het overleg met de consumentenorganisaties, waar de gedeputeerde naar verwijst, vindt pas in september plaats. De kans is groot dat slechte plannen dan niet meer teruggedraaid kunnen worden. De SP wil dat de gedeputeerde eerder actie onderneemt, door al in april of mei afspraken met Connexxion te maken over de nieuwe dienstregeling.

U bent hier