h

Gedeputeerde Staten bijzonder slordig in besluitvorming over Irenebrug N201

15 maart 2010

Gedeputeerde Staten bijzonder slordig in besluitvorming over Irenebrug N201

Op 27 januari 2010 stelde de SP schriftelijke vragen over de provinciale Irenebrug (gemeente Uithoorn) in de N201. In deze vragen hebben wij gedeputeerde staten er over geïnformeerd dat de Uithoornse gemeenteraad op 11 februari 2010 een besluit gaat nemen over de Irenebrug. Daarbij hebben wij aangegeven dat het van belang is dat gedeputeerde staten voor 11 februari inzicht verschaffen aan de Uithoornse gemeenteraadsleden en de Noord-Hollandse statenleden.

De SP heeft zich verbaasd over het feit dat, ondanks dat gedeputeerde staten op de hoogte waren van het standpunt van burgemeester en wethouders van Uithoorn en het raadsvoorstel over de Irenebrug, de brief van gedeputeerde staten pas op 15 februari (dus vier dagen na de raadsvergadering) aan de gemeente Uithoorn verstuurd is. In de raadsvergadering op 11 februari heeft het Uithoornse college van burgemeester en wethouders wel gesproken over “een brief van de provincie die er aan zou komen”, maar deze brief was niet bekend bij de gemeenteraadsleden.

Getuige de eerste stempel op de brief was de brief van gedeputeerde staten al op 4 februari gereed. Toch is de brief getuige de tweede stempel pas op 15 februari verstuurd.

Vragen

1. Waarom hebben gedeputeerde staten de schriftelijke vragen van de SP niet beantwoord voor 11 februari?

2. Waarom hebben gedeputeerde staten de brief pas op 15 februari verstuurd?

3. Hoe verklaart u het feit dat de op 15 februari verstuurde brief op 11 februari wel bekend was bij burgemeester en wethouders van Uithoorn?

4. Waarom hadden de Uithoornse gemeenteraadsleden op dat moment geen kennis van deze brief?

5. Gedeputeerde staten hebben in de brief van 15 februari gemeld problemen te hebben met de “garagevariant” van de gemeente Uithoorn waarbij de N201 eindigt in een ondergrondse parkeergarage in het centrum van Uithoorn.
a. Als dat zo is, waarom hebben gedeputeerde staten de gemeenteraad van Uithoorn niet benaderd tussen 4 februari en 11 februari?
b. Blijkbaar zijn de bezwaren van gedeputeerde staten tegen de “garagevariant” niet zo zwaarwegend dat u de moeite genomen heeft de Uithoornse gemeenteraad te informeren over de brief die u op 15 februari zou gaan versturen. Hoe verklaart u uw handelwijze?

6. Houdt u zich nog steeds aan uw belofte dat de inwoners van Uithoorn na de omlegging van de N201 verlost zijn van de drukke weg door het dorpscentrum van Uithoorn en dat zij straks niet opgezadeld worden met twee drukke wegen en een verwoest natuur- en stiltegebied? Zo ja, hoe gaat u uw belofte nakomen?

U bent hier