h

Vragen over eigendom, beheer, onderhoud en kosten Irenebrug Uithoorn

22 februari 2010

Vragen over eigendom, beheer, onderhoud en kosten Irenebrug Uithoorn

In 2011 of 2012 wordt de N201 om Uithoorn omgelegd. Dan wordt de huidige provinciale weg een gemeentelijke weg. In de discussie over de oeververbinding, die de afgelopen maanden in de gemeenten Uithoorn en De Ronde Venen gevoerd wordt, kiest het college van B&W van Uithoorn voor behoud van de Irenebrug. Deze brug zou dan een toegangsweg moeten worden tot een ondergrondse parkeergarage aan de Uithoornse zijde (“garagevariant”).

De SP heeft de volgende schriftelijke vragen aan het college van gedeputeerde staten gesteld.

1.a. Wat gebeurt er met eigendom en beheer van de Irenebrug? Blijft dit in handen van de provincie of gaat dit naar de gemeente(n)?
1.b. Indien dit nog niet bepaald is, wat zijn dan de scenario’s?

2.a. Wat is de huidige onderhoudstoestand van de Irenebrug?
2.b. Wanneer is de laatste inspectie verricht?
2.c. Wat zijn op jaarbasis de totale kosten voor beheer en onderhoud (inclusief bediening) van de Irenebrug, gebaseerd op de periode 2000 t/m 2009?

3.a. Wat is de verwachte levensduur van de Irenebrug?
3.b. Wat zijn voor de komende 20 jaar op jaarbasis de verwachte totale kosten van onderhoud en beheer (inclusief bediening) van de Irenebrug?

4. Kunt u een afschrift van aantal inspectierapporten verstrekken? Zowel aan de leden van de gemeenteraad van Uithoorn, als aan de leden van provinciale staten van Noord-Holland.

5.a. De SP is niet alleen geïnteresseerd in de conditie van het wegdek, maar vooral ook de fundering. Hoe lang gaat de fundering van de Irenebrug nog mee?
5.b. Is dat onderzocht? Zo ja wanneer en kunnen wij inzage krijgen in dit onderzoeksrapport?
5.c. Ervaring leert dat bij een dergelijke oude brug – afhankelijk van de gebruikte houtsoort – de toestand van dien aard kan zijn, dat de restlevensduur relatief kort is. Wat is hierop uw reactie?
5.d. Ook zijn wij geïnteresseerd in de conditie van de overige onderdelen van de constructie (onder andere het zichtbare gedeelte, zoals de val en het remmingswerk). Volgens een kenner ogen deze niet al te best. Kunt u inzicht verschaffen in de conditie van de overige onderdelen van de constructie?

U bent hier