h

Metropoolregio

29 oktober 2009

Metropoolregio

De SP wil dat de inwoners van Noord-Holland op loopafstand beschikken over een bushalte. Op die manier bevorder je de aantrekkelijkheid en snelheid van reizen per openbaar vervoer. Dat klinkt simpel, maar dat schijnt het voor veel andere politieke partijen toch niet te zijn. Dat bleek maar weer eens bij het bespreken van het plan voor een peperdure en risicovolle bustunnel in Haarlem.

In plaats van klip en klaar eisen te stellen aan openbaar vervoer op loopafstand, staken veel partijen vage verhalen af over “de metropoolregio”. Dit is weer een nieuwe term die door politici en beleidsmakers is bedacht om te proberen te verhullen dat men flink in de ruimte zwetst. De SP doet niet mee aan dit metropoolgeklets.

Wij constateren dat partijen die zich niet hard willen maken voor bushaltes in de buurt van waar mensen wonen en waar mensen willen zijn, geen knip voor de neus waard zijn als het om openbaar vervoer gaat. Busreizigers hebben helemaal niets aan loze kletspraat, maar willen gewoon snel op de bus kunnen stappen.

U bent hier