h

SP: fietskluizen Zuidtangent niet drie maanden buiten gebruik

1 september 2009

SP: fietskluizen Zuidtangent niet drie maanden buiten gebruik

De SP-fractie wil dat Gedeputeerde Staten hun best gaan doen om de fietskluizen bij de haltes van de Zuidtangent niet drie maanden lang buiten gebruik te stellen. De SP vindt deze periode te lang en vraagt zich ook af of de alternatieven wel voldoende zijn. Verder wil de SP weten of de nieuwe situatie tot extra kosten voor fietsers leidt. Daarom heeft de SP schriftelijke vragen aan het college gesteld.

Onderstaande tekst is afkomstig van de provinciale website.

Groot onderhoud voor fietskluizen bij Zuidtangent
De fietskluizen die langs diverse haltes van de Zuidtangent staan, krijgen binnenkort een fikse opknapbeurt. Van 1 september tot 1 december zijn de kluizen niet te gebruiken en kunnen gebruikers hun fiets in de fietsenrekken bij de bushaltes zetten.
Om de renovatie van de fietskluizen zo goed mogelijk te laten verlopen, moeten de kluizen voor 1 september leeg zijn. Indien er na deze datum toch nog goederen in de kluizen liggen, worden deze weggehaald en tijdelijk opgeslagen.

Vragen

1. Volgens dit bericht zijn de fietskluizen op deze haltes maarliefst drie maanden buiten gebruik. Dat is wel erg lang voor het opknappen van een paar fietskluizen. Kan het college duidelijk maken waarom deze drie maanden noodzakelijk zijn?

2. Kan de buiten bedrijfstelling van de fietskluizen verkort worden door de opknapwerkzaamheden te faseren of is de aannemer gedurende de drie maanden elke dag op alle haltes aan het werk?

3. Sinds wanneer en op welke manier zijn de gebruikers van de fietskluizen door de provincie op de hoogte gesteld van deze renovatieperiode?

4. Waarom worden de fietskluizen in de maanden september t/m november buiten bedrijf gesteld en niet in de maanden juni t/m augustus, wanneer gebruikers van de fietskluizen er in verband met de zomervakantie minder hinder van ondervinden?

5.a. Wordt de capaciteit van de “normale” fietsenrekken tijdens de opknapperiode uitgebreid?
5.b. Zo ja, met hoeveel fietsparkeerplaatsen en is het daarbij mogelijk je fiets aan een object (zoals een stang) vast te binden?
5.c. Zo nee, waarom niet?

6. Fietskluizen die op 1 september nog niet leeg zijn, worden weggehaald en tijdelijk opgeslagen. Waar en door wie worden deze fietsen opgeslagen?

7. Is het mogelijk je fiets in deze periode op te halen? Zo nee, waarom niet?

8. Zijn er kosten verbonden aan het verwijderen en opslaan van fietsen die op 1 september nog in de kluizen aanwezig zijn? Zo ja, waarom en hoeveel zou dat moeten gaan kosten?

9. Vanaf 1 december draagt de provincie het beheer van de fietskluizen over aan NS Fiets. Is hieraan een kostenverhoging voor de gebruikers verbonden en zo ja, om welk bedrag gaat het?

U bent hier