h

Waar is de commissaris mee bezig?

20 januari 2009

Waar is de commissaris mee bezig?

Hoewel de kranten de afgelopen weken vol staan met nieuwsberichten en boze ingezonden brieven over de woontoelage van burgemeester Stefan Hulman (VVD) van Den Helder, blijft het van de kant van Gedeputeerde Staten angstvallig stil voor wat betreft de informatievoorziening aan Provinciale Staten. Deze stilte is des te meer opmerkelijk, omdat commissaris van de koningin Harry Borghouts (GroenLinks) ondertussen wel actief bezig is zich te bemoeien met de situatie in Den Helder.

Het jongste nieuwsfeit betreft zijn oproep aan de Helderse gemeenteraad om de burgemeester niet weg te sturen, maar een soort afkoelingsperiode in te lassen. Met welke redenen en met welk doel de commissaris zich bemoeit met de kwestie in Den Helder en een dergelijke oproep aan de gemeenteraad doet, blijft voor Provinciale Staten een groot raadsel. Sterker nog: de commissaris heeft van de Staten geen inhoudelijke opdracht meegekregen voor zijn interventies, evenmin heeft hij de Staten hierover geïnformeerd en/of bij betrokken.

Harald Bos: "Omdat dit een vreemde en wat mij betreft onwenselijke zaak is, heb ik hierover nieuwe schriftelijke vragen aan Gedeputeerde Staten gesteld". Klik hier om de vragen te lezen.

U bent hier