h

SP stelt vragen over kwaliteit OV-taxi IJmond

13 november 2008

SP stelt vragen over kwaliteit OV-taxi IJmond

De SP heeft schriftelijke vragen gesteld aan Gedeputeerde Staten over de kwalitet van de OV-taxi in de IJmondgemeenten. De gemeenten Velsen, Beverwijk en Heemskerk zijn namelijk zeer ontevreden over de kwaliteit van de OV-taxi Zuid-Kennemerland/IJmond van de provincie Noord-Holland. De IJmondgemeenten doen onderzoek naar het opzetten van een eigen OV-taxi. Dit als alternatief voor het aanvullend collectief vervoer dat de provincie al enkele jaren aanbiedt.

De SP heeft de afgelopen jaren bij herhaling opmerkingen gemaakt over het niet goed functioneren van de OV-taxi in onze provincie. Onze bezorgdheid hierover werd door het college en de collegepartijen niet bepaald gedeeld. Bert Putters: "Nu blijkt dat de SP niet de enige is die zich zorgen maakt, want de gemeenten Velsen, Beverwijk en Heemskerk doen dat ook."

Wij hopen daarom dat nu eindelijk de ogen open gaan bij gedeputeerde Cornelis Mooij (VVD) en de collegepartijen VVD, PvdA, CDA en GroenLinks. De schriftelijke vragen van de SP zijn hier te lezen.

U bent hier