h

Verbazing over bushaltes zuidtak Zuidtangent

15 juli 2008

Verbazing over bushaltes zuidtak Zuidtangent

De SP is verbaasd over de mededeling van Gedeputeerde Staten dat een aantal bushaltes langs de zuidtak van de Zuidtangent op 21 juli a.s. niet gereed is. Vanaf die datum gaat lijn 310 rijden tussen Nieuw-Vennep en Hoofddorp over de nieuwe busbaan. De haltes Rodelindalaan in Nieuw-Vennep en Mary Zeldenruststraat in Hoofddorp worden overgeslagen, omdat deze haltes niet op tijd gereed zijn.

Deze situatie is volgens de SP geen aanbeveling voor "hoogwaardig" openbaar vervoer, waarvan het college altijd zegt zo'n groot voorstander te zijn. Wij vinden het merkwaardig dat terwijl al jaren bekend is dat een zuidtak tussen Nieuw-Vennep en Hoofddorp aangelegd wordt, op het laatste moment blijkt dat bushaltes niet af zijn.

Zeker gezien de discussie die de afgelopen maanden gevoerd wordt over het al dan niet halteren van lijn 310 bij winkelcentrum Toolenburg is het een slechte zaak dat de alternatieve halte (Mary Zeldenruststraat) waarnaar de provincie de inwoners van Toolenburg verwijst op 21 juli niet gereed is.

De SP wil van Gedeputeerde Staten weten wat de oorzaak van deze situatie is, wanneer de twee haltes wel door lijn 310 bediend kunnen worden en op welke manier het college de inwoners en openbaar vervoerreizigers daarover gaat informeren. Lees hier de schriftelijke vragen aan het college.

U bent hier