h

Provincie gaat eindelijk fietsknelpunten oplossen

5 juni 2008

Provincie gaat eindelijk fietsknelpunten oplossen

Het lijkt er op dat het college van VVD, PvdA, CDA en GroenLinks nu eindelijk in actie gaat komen om de knelpunten op het Noord-Hollandse fietspadennetwerk op te lossen. Volgens de SP is dat de hoogste tijd. Zolang er alleen maar gepraat wordt over papieren normen, blijven de problemen waarmee fietsers op hun route geconfronteerd worden gewoon bestaan. De problemen moeten daadwerkelijk worden aangepakt.

Al in 2006 heeft de Fietsersbond op verzoek van de provincie een rapport opgesteld waarin een flink aantal knelpunten in beeld is gebracht. Blijkbaar is het college door dat rapport niet overtuigd geraakt van de noodzaak om de kwaliteit van de fietspaden te verbeteren, want onlangs maakte de Fietsersbond in het onderzoek "Mijn slechtste fietspad" bekend dat de provincie Noord-Holland zeer slecht omgaat met het oplossen van problemen aan fietspaden. Van alle provincies presteert Noord-Holland het slechtst, omdat in nog geen 20 procent van de gevallen actie ondernomen wordt.

Deze situatie heeft de SP bijzonder verontrust. Een provincie die druk bezig is overal provinciale wegen aan te leggen of te verbreden, kan volgens ons niet tegelijkertijd de kantjes er van aflopen als het om de kwaliteit en het onderhoud van fietspaden gaat. In de commissievergadering van 15 mei hebben wij gedeputeerde Cornelis Mooij (VVD) om opheldering gevraagd. De gedeputeerde zegde toe het uit te zoeken en er op terug te komen.

De SP is benieuwd of de provincie Noord-Holland nu ook alle klachten van het meldpunt "Mijn slechtste fietspad" gaat oplossen, of dat men zich alleen richt op een top 50 van klachten en de rest van de onaangename en gevaarlijke situaties gewoon laat voortbestaan.

U bent hier